La directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, i l´alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, han signat aquest matí el Conveni marc de col·laboració en matèria de seguretat viària i també l´Annex per a la redacció d´un Pla local de seguretat viària per a aquest municipi. A l´acte de signatura al consistori, també hi han assistit el director dels Serveis Territorials d´Interior a Girona, Albert Ballesta, i la cap dels Serveis Territorials de Trànsit a Girona, Núria Gómez.

A través d´aquest Conveni marc s´establirà una col·laboració continuada entre l´SCT i l´Ajuntament de Vilafant, amb la finalitat de desenvolupar accions concretes en matèria de trànsit per augmentar la seguretat viària al municipi, que té una població de 5.543 habitants. Ambdós organismes es comprometen a desenvolupar polítiques per a una mobilitat més segura i per a la reducció de les víctimes d´accidents de trànsit a les vies i carrers de la població, que principalment són de caràcter lleu.

En aquest sentit, l´SCT i l´Ajuntament de Vilafant han signat també l´Annex per a la redacció d´un Pla local de seguretat viària per a aquest municipi, a través del qual l´SCT oferirà assistència tècnica a l´ens municipal tenint en compte les característiques, configuració i particularitats d´aquesta localitat per millorar-ne la seguretat viària a través d´un diagnòstic de l´accidentalitat a l´àrea local.

Un dels objectius del Pla estratègic de seguretat viària 2014-2020 és el d´impulsar un espai continu de seguretat viària (zones urbanes i interurbanes) i continuar apostant fermament per la cooperació amb els ajuntaments i les autoritats locals per avançar en seguretat viària al conjunt de Catalunya. Per aquest motiu, i amb l´objectiu de reduir les víctimes i assolir la Visió 0, s´estan desenvolupant iniciatives, a través d´aquests convenis locals, orientades a mantenir les condicions de seguretat a tota la xarxa viària de Catalunya, més enllà de la tipologia de via i zona (urbana i interurbana) amb la conseqüent coordinació del món local amb l´SCT.