La reforma del litoral del nucli antic, ara des de la Punta al Port d'en Perris, continua generant el rebuig dels grups de l'oposició (ERC, CiU i PP) que van votar en contra i en el cas dels republicans es van abstenir. L'estètica amb un paviment gris i places dures, és un dels motius, però també aspectes tècnics com la no inclusió del soterrament de les línies elèctriques.

El ple aprovava inicialment el projecte executiu redactat per l'arquitecte Gerard Olivé i amb la col·laboració de l'enginyer Xavier Frigola, per 978.733,31 euros de previsió de cost. Les obres s'espera començar-les a l'octubre.

El portaveu de CiU, Robert Bosch, posava de manifest que la seva oposició és per «diverses raons». I aquí s'introduïa un dels elements de debat del projecte que el govern ha tirat endavant: «no podem estar d'acord que el formigó sigui el material més agradable per a l'Escala, a la Costa Brava, a la primera línia de mar». La regidora d'ERC, Etna Estrems, que és de professió arquitecta, recordava que una vegada acabats tots els projectes comptaran amb quatre places dures -formigonades, sense vegetació- i que probablement no s'ha pensat en l'ús que se'ls donarà. «A l'estiu s'hi passejarà però a l'hivern tenim quatre espais enormes que no sabem ben bé quin ús tindran». Des del PP, Joan Ball-llosera, recordava que al seu grup no els ha agradat des de l'inici la proposta presentada perquè «no ens convenç per a casa nostra» manifestant que «no ens agrada ni l'estètica ni com s'han portat a terme les coses», en referència als retards, encariment i entrebancs.

L'alcalde, Víctor Puga, insistia una vegada més que la reforma ha estat un dels projectes més debatuts dels darrers anys. «Fa tres anys que no parlem de res més», va dir. ?Per l'oposició, se n'ha parlat, però el govern mai ha deixat intervenir i ha tirat pel dret amb l'aposta que ha portat sobre la taula.

CiU i ERC van insistir que es valorés la idoneïtat d'incorporar el soterrament de les línies elèctriques aprofitant que s'ha d'obrir el subsòl. Bosch recordava que en la reunió on es va presentar el projecte els tres arquitectes presents semblaven molt d'acord en això.

El regidor d'Urbanisme, Josep Bofill, va informar que s'ha demanat als arquitectes valorar el tema del soterrament de les línies. També s'intentarà resoldre les deficiències en il·luminació actuals al tram que s'ha reformat que va posar sobre la taula ERC.