Endesa ha finalitzat recentment les tasques de renovació de part la infraestructura elèctrica de mitjana tensió a la comarca de l'Alt Empordà utilitzant un helicòpter. La Companyia ha substituït un total de 4 suports de dues línies de 25 kV per uns de més resistents. Aquests treballs s'han realitzat als termes municipals de Darnius i Llers i ha estat necessari l'ús d'un helicòpter en trobar-se a zones on no es pot accedir amb vehicle, com és el cas del Serrat de Sentinella, a l'alçada al pantà de Boadella, i de l'espai boscós que queda entre la localitat de Llers i les vies del tren. L'actuació ha suposat una inversió de 18.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia.

L'actuació s'ha realitzat sobre dues línies elèctriques diferents. En la primera, s'hi han substituït tres suports de fusta per uns de nous i més resistents, al pas de la línia pel terme municipal de Darnius, al Serrat de Sentinella. En la segona, s'hi ha instal·lat una torre metàl·lica on hi havia una de formigó, al seu pas pel terme municipal de Llers, a l'espai boscós que queda entre el nucli urbà i les vies del tren. Tant els nous pals de fusta com la torre metàl·lica estan equipats amb les últimes tecnologies del mercat, com són els aïlladors polimèrics.

Aquests elements, fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona, substitueixen els que s'utilitzaven anteriorment de vidre i aporten avantatges significatius. En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps.

Donades les condicions de l'orografia especialment abrupte del paisatge, totes les tasques s'han fet amb el suport d'un helicòpter des del que s'ha realitzat la retirada de les torres existents i el transport de les noves, amb l'ajuda dels equips humans que s'hi ha desplaçat a peu.

Aquesta actuació suposa una millora directa en la qualitat del subministrament elèctric de 2.500 clients repartits entre els municipis d'Agullana, Biure, Boadella d'Empordà, Darnius, Figueres, la Jonquera, Llers, Maçanet de Cabrenys i Vilafant, tots ells a l'Alt Empordà; i indirectament a tota la xarxa de mitjana tensió de la comarca.