Aquest dijous al migdia s’ha inaugurat la rampa d’accés que unirà el veïnat del carrer de Sant Jordi amb el passeig Marítim de Portbou, en un acte que ha comptat amb la presència del president de la Diputació, Pere Vila, i l’alcalde del municipi altempordanès, Josep Lluís Salas.

?

En els darrers anys, el veïnat del carrer de Sant Jordi, conegut popularment com «el barri de la muntanya», havia experimentat un creixement urbanístic considerable, fins al punt d’aplegar una gran part dels habitants del municipi. Aquest increment de flux de persones va fer evidents les mancances de connectivitat existents entre la part alta de Portbou i el passeig Marítim, sobretot per a persones amb dificultats de mobilitat.

Fins ara només hi havia dues maneres d’accedir al veïnat del carrer de Sant Jordi: pujant o baixant els 85 esglaons ja existents o per la vorera de la carretera N-260, amb el perill que aquest accés implicava.

Gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Portbou i la Diputació de Girona, a partir d’ara la vila tindrà una alternativa més accessible per a tothom: una rampa que connecta aquests dos trams del terme municipal de manera que facilita la mobilitat i evita els nombrosos esglaons i el pas complex per l’N-260.