Figueres

La CUP demanarà una auditoria dels comptes de les entitats gestionades per Rotllan

Volen saber les subvencions municipals que rebien

05.07.2016 | 15:35

La Candidatura d´Unitat Popular presentarà al ple d'aquest dimecres una moció perquè l´Ajuntament de Figueres sol·liciti una auditoria dels comptes de les entitats que reben partides pressupostàries municipals i que han estat gestionades per Jordi Rotllan: Caritas i Comerç Figueres. La formació independentista demanarà, a més, que l´Ajuntament de Figueres es presenti com a acusació particular en la investigació judicial que s´està duent a terme.

Segons la CUP, les administracions públiques tenen el deure de vetllar per la transparència de les activitats finançades pel sector públic i perquè els recursos econòmics siguin utilitzats pel seu fi, respectant l´ordenament jurídic. A més, la Candidatura d´Unitat Popular recorda que les administracions han de garantir que les entitats concessionàries justifiquin la destinació dels fons i de les quantitats atribuïdes per a la comprovació i la verificació del compliment de les condicions exigides en l´acord de concessió.

Estalvi energètic a les escoles municipals

La CUP de Figueres presentarà al ple el projecte Euronet 50/50, un programaeuropeu que pretén involucrar centres educatius d´arreu d'Europa amb l'objectiu comú de reduir el consum energètic i incrementar els nivells de coneixement i conscienciació en aquest aspecte. La principal idea d'aquesta metodologia és que, de l'estalvi energètic que el centre educatiu aconsegueix mitjançant un canvi d'hàbits i de comportament dels usuaris envers l'ús de l'energia, l´Ajuntament torna l´estalvi generat a les escoles. El 50% en beneficis econòmics per invertir en les necessitats de l´escola i l'altre 50% també el podran rebre, sempre consensuat amb el consistori, si es destina a la inversió en accions que representin més estalvi energètic.

Retirada de la simbologia feixista en el marc del 80è aniversari del cop d´Estat contra el govern democràtic de la República

El pròxim 18 de juliol es compleixen 80 anys del cop d'Estat amb el qual un sector de l'exèrcit espanyol es va revoltar contra el govern democràtic de la República. La Candidatura d´Unitat Popular proposarà donar suport a la declaració " 18 de juliol ,mai més" impulsada per les entitats memorialistes com Amicale Mauthausen i l´Asociación para la Recuperación de la Memoria Històrica. A més, la formació independentista demanarà suprimir la simbologia franquista encara existent a la ciutat i estudiar el retorn al centre urbà dels espais i símbols de memòria situats al cementiri per tal que siguin visibles i que representin la memòria de les víctimes dels camps de concentració i

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema