L'Ajuntament de l'Escala inicia els tràmits per començar la propera tardor les obres de la segona fase de la reforma del front marítim al centre històric, des de la Punta fins al Port d'en Perris. És una de les obres previst d'un conjunt de projectes que suposaran una inversió de 3,5 milions d'euros.

Dos dels projectes estava previst aprovar-los inicialment al ple municipal celebrat ahir. Es tracta de la reforma del front marítim i el primer tram de l'avinguda Montgó, a la zona de Riells, entre el giratori de l'avinguda i el carrer Gerani.

El primer forma part de la proposta per millorar la façana litoral que es va iniciar entre la Platja i la Punta. Ara s'abordaria una segona fase fins al Port d'en Perris. Segons ha informat, la voluntat és continuar el model d'un espai amb un paviment unificat, amb un tractament específic per a la part central de la Punta.

Planteja també millorar el mirador que hi ha en aquest espai, així com l'entorn de la platja del Port d'en Perris. En relació amb els serveis es milloraran els pendents cap a les cases per facilitar l'evacuació d'aigua en cas de temporal per retornar-la al mar. Es faran petites obertures al mur perquè l'aigua surti ràpidament.

Pel que fa a avinguda Montgó, l'objectiu és ampliar voreres i crear un nou tram de carril bici. Hi haurà un nou aparcament.

A la tardor es preveuen començar altres obres com la unificació a un sol nivell de les places de l'Església i de l'Ajuntament i s'iniciarà la urbanització dels carrers Barcelona, Vendrell, Ginesta i Ventalló. Es tracta d'una de les zones encara pendents d'urbanitzar. Hi haurà contribucions especials del 85%.