Un grup de sis periodistes del País Basc i de Madrid ha visitat els càmpings de les comarques de Girona en un viatge de premsa organitzat per l´Associació de Càmpings de Girona amb l´objectiu de donar a conèixer l´alt nivell de les instal.lacions, que acaparen un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu, així com els atractius turístics de la demarcació de Girona, la cultura i la gastronomia.

L´acció s´emmarca en la potent campanya de promoció que està duent a terme l´Associació per intentar fer agumentar el nombre de clients provinents de l´Estat Espanyol que va de càmping i que actualment se situa en el 5 per cent mentre que en països com Alemanya i Holanda la xifra arriba al 25%. L´Associació ha centrat el seu interès aquesta temporada especialment en el mercat del País Basc ja que ha constatat un increment dels visitants procedents d´aquest destí. Segons les dades de l´INE de 2015 en relació a la demanda procedent de l´Estat espanyol, després dels clients de Catalunya, que representen un 92,57%, el País Basc és el principal mercat de l´Estat, amb un 1,79%, seguit de l´Aragó, amb un 1,72%. El 2014 els visitants procedents del País Basc van ser 1,59% i es constata, per tant, en les xifres aquest increment.

Els periodistes que han participat en el viatge de premsa provenien de Bilbao, Pamplona i Madrid i escriuren en mitjans genèrics com els diaris Abc, El Correo, Deia, l´emissora Onda Vasca i la revista Trending Trips. Durant la seva estada han visitat diversos càmpings de la demarcació però també han gaudit d´activitats sobre el terreny a través de programes que han combinat cultura, natura, esport i gastronomia. El programa d´activitats ha portat als participants , entre altres indrets, a visitar el Museu Dalí de Figueres, el parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà , el parc Natural de les illes Medes i la ciutat de Girona.

L´Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d´Espanya, compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d´allotjament. El total de places d´allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.