L'Ajuntament de Roses fa temps que té damunt la taula la problemàtica de l'edifici abandonat i en estat ruïnós de l'antiga depuradora de marisc, situada a primera línia de mar, a tocar la carretera del Far. El govern de Montse Mindan va aconseguir, temps enrere, que el Ministeri de Medi Ambient acceptés enderrocar l'edificació. Aquest fet, però, encara no s'ha produït.

La mateixa alcaldessa ha explicat, a través del xat amb els lectors d'emporda.info, que acaba de posar-se en contacte amb els representants del govern estatal per recordar el tema, sobretot davant la perillositat que representa l'edifici.

“Aquesta mateixa setmana he enviat una carta al Ministeri de Medi Ambient exposant la greu degradació de tota la zona i el perill que això comporta. Hem d'esperar que el govern estatal compleixi el seu compromís de redactar el projecte aquest estiu i enderrocar la depuradora abans que s'acabi l'any”.

La intenció de l'Ajuntament és poder recuperar l'espai que ocupa l'antiga factoria de depuració de marisc ja que e stroba en un punt estratègic del litoral rosinc. En governs anteriors, l'aleshores alcalde Carles Pàramo havia proposat restaurar aquest tram de costa amb la creació de piscines naturals d'aigua de mar.