El municipi de l'Escala ha celebrat, aquest final de juny, la Junta Local de Seguretat, en què els diferents cossos comparteixen informació de l'evolució dels darrers mesos. A l'Escala, continua la tendència positiva dels darrers anys i els fets delictius s'han reduit un 2,5%. Des de 2013, aquesta reducció arriba al 22,4%.

El delegat territorial d'Interior, Albert Ballesta, ha remarcat aquesta evolució positiva i la bona tasca de coordinació que hi ha entre els cossos de Policia Local i Mossos d'Esquadra, que van iniciar fa uns anys a l'Escala les patrulles mixtes.

Un aspecte que s'ha tractat també a la Junta Local de Seguretat és la preocupació per l'ús en augment del mòbil entre els conductors. En aquest sentit, en els darrers dotze mesos s'han posat 86 denúncies per aquest fet (un 120% més que en el mateix període anterior). La Policia Local remarca que això representa un perill tant pel conductor com pels altres usuaris de la via pública, ja que incrementa considerablement el risc d'accident.