Figueres

La Generalitat promet un pla integral urbanístic al barri de Sant Joan en els pròxims mesos

El conseller de Territori reconeix que cal una actuació "global" i amb totes les garanties legals per tirar endavant enderrocs d'habitatges i l'ordenació de l'espai

23.06.2016 | 14:04

La Generalitat s'ha compromès a tirar endavant un pla urbanístic integral al barri de Sant Joan i el Culubret de Figueres. Les primeres reunions entre l'INCASÒL, la direcció general d'Urbanisme i l'Ajuntament de la ciutat començaran aquest juliol amb la previsió de tenir una proposta tècnica en dos o tres mesos.

Aquest document es complementarà amb la redacció d'un conveni entre la Generalitat i el consistori per poder tirar endavant les actuacions de forma conjunta. Així ho ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una visita aquest dijous, on ha subratllat que cal "una actuació decidida i ferma dels poders públics per rehabilitar a fons aquest entorn". Entre les millores que s'hi preveuen fer, hi ha l'esponjament de la zona, habitada per famílies d'ètnia gitana, amb l'enderroc d'habitatges i delimitació de carrers. El conseller ha admès que és un "tema delicat" però que es farà amb totes les garanties legals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema