Roses

Roses tracta la plaga de pugó de l'arbrat públic amb marietes depredadores

L'actuació municipal en espais públics abasta uns 300 arbres

22.06.2016 | 14:04
Personal de Rosersa durant l´actuació.

Aquest matí l'empresa municipal Rosersa ha dut a terme el tractament d'una vintena d'arbres de l'avinguda Jaume I per combatre les plagues de pugó, aplicant un sistema ecològic de lluita biològica. L'actuació iniciada aquest matí s'estendrà també en aquesta fase a la Gran Via Pau Casals i a la Riera Ginjolers (tractant 20 espècies més a cada carrer), i es completarà posteriorment amb altres zones del municipi fins completar 300 arbres.  Aquest és el cinquè any que el municipi aplica aquesta tècnica, amb resultats altament satisfactoris.

La lluita biològica contra plagues consisteix en l'alliberament de larves de depredadors o parasitoides en els arbres afectats. Concretament, l'actuació duta a terme aquest matí ha consistit en la col·locació de larves de marieta a til·lers i rubínies, mentre que a aquesta darrera espècie se li aplicarà també un altre tractament biològic consistent en la posta d'ous de paràsits que es desenvolupen a l'interior del pugó fins provocar la seva mort.

La lluita biològica contra plagues és un sistema ecològic, on els alliberaments es realitzen mitjançant sobres que contenen una quarantena de larves de marieta dipositades en crispetes, que actuen com a refugi durant el seu transport des dels vivers. Un cop dipositats els sobres a les branques dels arbres tractats, les larves es dispersen per l'arbre on es desenvolupen fins a procedir a l'extinció del pugó.

Les brigades municipals, juntament amb l'empresa subministradora dels depredadors i paràsits, Agrosalvi, realitzen un seguiment continuat de l'arbrat de Roses per a establir les zones on cal actuar. Aquest és el cinquè any consecutiu en què s'aplica aquesta mesura a la població, que s'està estenen gradualment pels carrers del municipi amb resultats molt satisfactoris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema