L'Associació Fecasarm denuncia que l'Ajuntament de l'Escala té un tracte discriminatori amb un bar de la Platja al qual assegura impedeixen tenir els mateixos metres de terrassa que la resta de locals. Avui tenen una reunió amb l'alcalde, Víctor Puga, i si no hi ha acord, recorreran a la via judicial. L'Ajuntament no ha aclarit si el propietari del local té dret a instal·lar la terrassa i han declinat de moment donar cap resposta.

El bar Eivissa Cafè és a la Platja que ha estat sotmesa a una reforma. Al gener tots els establiments, alguns dels quals van tancar un temps durant les obres, es van sol·licitar l'ocupació i ampliació de la via pública. El propietari del local, Hugo Hernan, va sol.licitar terrassa i pèrgola. Segons Fecasarm, es van acceptar totes les peticions, excepte la d'aquest local. A més, ni tan sols van respodre, diuen. Li permeten tres metres de fons i cinc d'amplada, mentre a la resta de locals sis metres de fons per sis files de taules i cadires.

«El 17 de febrer de 2016, tres mesos després que presentés el requeriment, el senyor Hernan va decidir anar a l'Ajuntament per conèixer l'estat en què es trobava la seva petició», segons informen. Se li hauria comunicat que «no li concedirien ni l'ampliació de la via pública ni la pèrgola». A més, asseguren que un funcionari va manifestar-los que tenia els mateixos drets que la resta de locals. Per això va recomar-li que tornés a presentar la sol.licitud. Es va fer en data 25 de febrer de 2016. El 22 de març, en no rebre resposta va tornar a l'Ajuntament i per segona vegada van dir-li que li denegaven la petició. Davant el que consideren un tracte discriminatori, Fecasarm ha defensat el propietari i han mantingut reunions amb l'equip de govern sense que fins ara s'hagi arribat a cap solució.

«Indiscutiblement doncs, està duent un tracte discriminatori» perquè no li donen «els mateixos drets que els que tenen la resta d'establiments», asseguren i posen de manifest que l'ocupació es demana cada any i no serveix l'excusa que els altres locals ja tenien una ocupació superior. Si avui no hi ha acord, iniciaran la via judicial.