Les relacions entre l'Ajuntament de Figueres i Comerç Figueres Associació es troben en aquests moments en una balança amb diversos plats. Si hem de fer cas als esdeveniments dels darrers dies, ningú no pot negar que la celebració de la quarta edició dels Tastets Surrealistes, que organitzen conjuntament, és un èxit evident. Tampoc costarà de negar que amb la campanya de l'entitat a favor del Museu del Circ, les relacions entre les dues parts ja no són tan coincidents. Un fet comprovable de portes endins quan els regidors parlen del tema.

L'entitat que presideix Lluís de Anguera va organitzar, divendres, l'acte de presentació de la targeta Empordà Card i la va vestir d'acte promocional de la campanya “Tots pel Museu del Circ”. Un projecte que Comerç Figueres vol que es faci a la Casa Nouvilas seguint els desitjos del seu promotor, Genís Matabosch, president de la Circus Art Foundation. L'equip de Govern té “obertes totes les possibilitats”, segons ha reiterat l'alcaldessa Marta Felip, però encara no s'ha pronunciat a favor de cap d'elles, entre les quals també hi ha l'opció d'ubicar el projecte, si es tira endavant, a la plaça de Braus.

La festa de la plaça Catalunya va ser un èxit. El públic va respondre de manera multitudinària a la crida dels espectacles gratuïts de circ. L'agrupació comercial ha fet un balanç positiu de tot plegat: “La cita donava a conèixer els avantatges d'Empordà Card, la nova targeta de fidelització de Comerç Figueres, a la qual es van abonar 236 persones. Igualment es pretenia fer créixer les 4.000 signatures en suport al Museu del Circ fins a les 5.000: repte assolit perquè a hores d'ara, sumant les signatures en línia i les físiques ja comptem amb 5.236 adhesions pel nou gran equipament cultural de la ciutat, únic en el seu gènere a Europa”.

Lluís de Anguera té clar que la campanya “va pel bon camí” i que l'Ajuntament “no es pot posar d'esquena al projecte”. La pilota és ara al teulat del consistori.