Retards generalitzats

Renfe no aconsegueix recuperar la normalitat del servei malgrat l'anul·lació de la vaga

El fet que es desconvoqués amb poques hores ha fet impossible la logística d´establir les freqüències habituals

16.06.2016 | 21:50
Usuaris de Renfe esperant el proper tren

Renfe no ha aconseguit recuperar la normalitat del servei en tot el dia, malgrat que el sindicat de maquinistes Semaf va desconvocar la vaga prevista per a aquest dijous a última hora d´ahir. Precisament, des de la companyia s´atribueix al fet que s´anul·lés tan tard la culpa de no haver pogut oferir els trens d´un dia normal. La jornada estava organitzada com si hi hagués vaga, i logísticament no ha estat possible, expliquen des de Renfe, afegir els trens que faltaven per completar el servei com si fos una jornada habitual. A les nou de la nit el servei seguia funcionant una mica per sobre del servei mínim estipulat per a l´hora vall de la jornada de vaga, és a dir, amb una freqüència superior a un de cada tres trens, però encara no del 100%.

La situació s´ha produït durant tot el dia, perquè el plantejament de Renfe ha estat anar afegint trens al llarg de la jornada als que ja estaven previstos per a la jornada de vaga. Així, durant la primera franja d´hora punta, entre les 6.00 i les 9.30 h, en general només circulaven 2 de cada 3 tres trens.

Passada l´hora punta en circulava 1 de cada 3, proporció que també coincidia amb els mínims previstos. A la tarda els percentatges han estat una mica superiors, però no han arribat al 100% del servei habitual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema