Renfe no ha aconseguit recuperar la normalitat del servei en tot el dia, malgrat que el sindicat de maquinistes Semaf va desconvocar la vaga prevista per a aquest dijous a última hora d´ahir. Precisament, des de la companyia s´atribueix al fet que s´anul·lés tan tard la culpa de no haver pogut oferir els trens d´un dia normal. La jornada estava organitzada com si hi hagués vaga, i logísticament no ha estat possible, expliquen des de Renfe, afegir els trens que faltaven per completar el servei com si fos una jornada habitual. A les nou de la nit el servei seguia funcionant una mica per sobre del servei mínim estipulat per a l´hora vall de la jornada de vaga, és a dir, amb una freqüència superior a un de cada tres trens, però encara no del 100%.

La situació s´ha produït durant tot el dia, perquè el plantejament de Renfe ha estat anar afegint trens al llarg de la jornada als que ja estaven previstos per a la jornada de vaga. Així, durant la primera franja d´hora punta, entre les 6.00 i les 9.30 h, en general només circulaven 2 de cada 3 tres trens.

Passada l´hora punta en circulava 1 de cada 3, proporció que també coincidia amb els mínims previstos. A la tarda els percentatges han estat una mica superiors, però no han arribat al 100% del servei habitual.