Castelló d'Empúries va posar en servei ahir un any més les 2.625 places de zona blava a Empuriabrava sense cap previsió de rescindir la concessió, malgrat l'entrada d'ERC, que ja ha manifestat públicament que han fet tot el possible però que rescindir la concessió suposaria pagar xifres milionàries. Queden cinc anys de concessió. L'alcalde, Salvi Güell, manifestava, a preguntes dels veïns a Empordà Televisió, que a mesura que es vagi acostant el final la xifra serà menor, sense descartar tornar-s'ho a plantejar.

Des del 2015, quan l'exalcalde, Xavier Sanllehí, va anunciar que es rescindiria la concessió per incompliment de contracte, s'ha estat a l'expectativa de veure si es podia acabar amb una zona blava polèmica des dels seus inicis, que de cop va suposar 2.730 places de pagament, la major part a Empuriabrava. Ja amb Assumpció Brossa (CiU) d'alcaldessa, el 2015 es va conèixer que l'Ajuntament mai havia obert un expedient com havia dit i Brossa es va desentendre -tot i estar al govern de Sanllehí- del que s'havia fet o dit. Va defensar que havia de continuar la zona blava perquè suposava uns ingressos importants.

El retorn a l'alcaldia de Güell, un dels principals opositors, feia pensar que podien haver-hi canvis. Però ja ha manifestat públicament que poc hi poden fer. No es disposen de xifres exactes però sí que saben que retirar la concessió a l'empresa que va guanyar el concurs suposaria pagar força milions d'euros. "Vam dir que, com a grup polític, lluitariem al màxim per treure-la; de veritat que ho hem provat tot", ha dit, i ha afegit que "això té un cost econòmic de milions d'euros, que ningú sap de quants perquè no està previst al contracte, i en la situació que estem ara, no podem assumir-ho".