Continua el ritme frenètic de promoció a Comerç Figueres. Després de presentar el seu nou president, el nou logotip i la nova edició dels Tastets Surrealistes, ara toca el torn a l'Empordà Card: una nova targeta d'euros virtuals i avantatges que es presentarà públicament a la “Gran Festa Empordà & Circ” que es viurà el proper divendres 17 de juny, de les 17h a les 21h, sota la coberta fotovoltaica de la Plaça Catalunya de Figueres.

Es tracta de quatre hores ininterrompudes d'actuacions de 14 artistes internacionals de circ arribats de 7 països i una vintena de “trickers”: saltadors acrobàtics de Figueres i rodalies que pertanyen al col·lectiu “The Urban Paradise”. En conjunt s'emplaçaran tres escenaris que alternaran les actuacions, totes gratuïtes, i diversos estands on es podran fer les altes al sistema Empordà Card, i entrar en el sorteig d'invitacions dobles per assistir a la inauguració del proper Festival del Circ i es podrà seguir signant per a donar suport al projecte de creació a Figueres del Museu Europeu del Circ! Igualment per cada alta nova a Empordà Card s'entrarà en el sorteig de diferents targetes regal per un valor total de 1.000€ a bescanviar en els establiments adherits al sistema.

Els avantatges d'Empordà Card

Durant les 4 hores de la Festa qui es doni d'alta de la targeta Empordà Card entrarà en el sorteig d'entrades per a la inauguració del Festival Internacional del Circ 2017 i per als Tastets Surrealistes 2016. Empordà Card és un sistema de fidelització adquirit per Comerç Figueres Associació i l'Ajuntament de Figueres que no està vinculat a cap entitat bancària. El funcionament és independent per a cada comerç però serveix la mateixa targeta per millorar l'experiència de compra en els establiments associats. El comerç aplicarà descomptes al client cada vegada que passi la targeta i li seran incorporats com a saldo en € virtuals per a futures compres al mateix establiment i a més a més podrà entrar en el sorteig de molts premis vinculats al territori empordanès i gaudir d'avantatges universals com a usuaris d'aquesta targeta (4% dte. gasolinera...)

Les estrelles internacionals de la Gran Festa

Al llarg de les 4 hores ininterrompudes d'espectacle desfilaran 14 artistes arribats de 7 països a banda del grup de parkour figuerenc The Urban Paradise de saltadors acrobàtics. Entre les atraccions de circ destaquen:

El Globus de la mort (Colòmbia). Procedents del Circo Americano, aquesta parella de motoristes kamikazes efectuen trajectòries amb perillosos creuaments dins d'una esfera metàl·lica gegant. Una demostració no apte per a cardíacs.

Janet Klyun (Croàcia). Aquesta jove artista ofereix un número de destresa amb els hula hoops amb una ambientació pròpia dels contes de les mil i una nits.

Trio Gaga & Cia (Portugal). Divertidíssim trio de pallassos musicals que encadenen amb gran ritme originals gags amb intermedis musicals.

Yves Nicols (Espanya). Descendent de la prestigiosa família d'artistes de circ Papadopaulos, Yves Nicols és avui un dels malabaristes més reconeguts del panorama Europeu. Les manipulacions d'aspes, masses i barrets ofereixen un grau de dificultat poc habitual.

Beijing Acrobats (Xina). Excepcional quintet d'acròbates xinesos que al llarg de 50 minuts ofereixen un repertori de proeses que inclou antipodisme, malabars amb gerres, contorsió,

Antony Torralvo (Portugal). Aquest jove acròbata lusità ofereix equilibris al damunt d'una pila de cadires que no para de créixer fent cada vegada més arriscades les seves posicions.

Dins la campanya “Tots pel Museu del Circ!”

Durant tota la Festa, els assistents podran signar per a recolzar el projecte de creació de l'únic Museu del Circ a Europa a la Casa Nouvilas de Figueres. Des que Comerç Figueres va llançar, ara fa dos mesos, la campanya de suport ja han signat més de 4.000 persones. L'acció pretén donar a conèixer, a través d'un quadríptic explicatiu, l'interès estratègic d'aquest equipament per a la ciutat.