El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha assegurat en declaracions a l’ACN que lliuraran la informació requerida per la CUP tal i com ho ha fixat la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP). El canvi de posicionament arriba després que el GAIP hagi donat la raó a la CUP assenyalant que l’ens supramunicipal havia de donar les dades requerides de 15 de les 23 reclamacions que la formació política va presentar fins el passat mes d’abril. Unes peticions d’informació vinculades a convenis, acords i subvencions realitzades per la Diputació. En aquest sentit, Vila assegura que en cap moment “ van negar-se a entregar la informació” sinó que només volien que la CUP expliqués per què necessitaven dades d’anteriors mandats. “Sense ànim de buscar més polèmica; farem arribar la informació a la CUP perquè així ho diu l’organisme i, posteriorment, valorarem si cal anar més enllà i presentem recurs”, ha explicat Vila.

Des del principi, el president de la Diputació de Girona ja va avançar que estaria a l’espera i “amatent” de la decisió del GAIP. Finalment, l’òrgan independent del Parlament va donar a conèixer el seu posicionament ahir, dijous 9 de juny, al matí. Aquest divendres, la CUP ha donat a conèixer la resposta de l’organisme.

En concret, el grup polític ha explicat que la GAIP els ha donat la raó en 15 dels 23 requeriments que havien interposat tot assenyalant que la Diputació de Girona havia d’entregar la informació requerida en un tenim de 5 dies. Davant d’això, Vila també ha volgut donar a conèixer el posicionament com a president de l’ens supramunicipal.

“Primer aclarir que, en cap moment, s’ha volgut negar la informació. Tenim escrits que ho demostren; en el cas de la informació sobre legislatures anteriors, nosaltres només vam demanar per què ho demanaven”, ha explicat el president de la Diputació de Girona. Des de l’ens van reclamar a la CUP que expliqués els motius que els impulsaven a reclamar aquesta mena d’informació relacionada amb mandats anteriors quan la formació política no tenien cap mena de responsabilitat. No obstant això, segons la versió de Vila, la CUP no va considerar que calgués “justificar” la seva postura i, directament, van dirigir-se al GAIP.

Vila ha tornat a assenyalar aquest divendres que creien i creuen que les decisions del GAIP no són “vinculants” i que l’organisme que vetlla per la transparència, l’accés a la informació pública i el bon govern, no pot dictaminar sobre aquesta mena d’aspectes. “Així ho enteníem i ho vam posar de manifest però ara, sense ànim de buscar més polèmica, farem arribar la informació a la CUP el més ràpid possible perquè així ho ha dit aquest organisme”, ha afegit.

Això sí, des de la Diputació de Girona ja avancen que analitzaran i valoraran si hi ha possibilitat de presentar recurs davant d’aquesta decisió. Al mateix temps, Vila ha explicat que esperen poder entregar tota la informació que la CUP dins del termini previst. “Les darreres setmanes s’ha demanat molta informació; intentarem complir i entregar-ho en cinc dies”, ha comentat.