L'Ajuntament de Figueres ha precintat un dels vestuaris del camp de futbol de Vilatenim i ha tancat el circuït d'aigua de tota la instal·lació per un brot de legionel·la. El brot es va detectar a través d'unes analítiques rutinàries que fa el Dipsalut, que van donar positiu en legionel·la en quatre punts diferents. Ja s'ha aplicat un tractament per netejar en profunditat les canonades i dos dipòsits d'aigua però el consistori ha decidit precintar un dels vestidors "de manera preventiva" fins que no tingui el resultat d'una nova analítica, que es farà el 16 de juny. El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, ha remarcat que no hi ha cap persona afectada i que les instal·lacions estaran obertes ja que l'única cosa que s'ha precintat és un dels vestidors i tampoc es permet usar l'aigua.

El Dipsalut pren mostres dos cops l'any de l'estadi de Vilatenim per comprovar que la instal·lació de l'aigua no està afectada per aquest bacteri. El passat 31 de maig, els resultats d'una revisió rutinària van destapar que hi havia legionel·la en quatre punts de la instal·lació de l'aigua. El focus del brot podria estar en uns acumuladors d'aigua calenta, que s'han buidat i s'ha comprovat que estan oxidats i en mal estat.

Després d'aquest positiu per legionel·la, l'1 de juny es va aplicar un tractament de cloració a alta temperatura a tot el sistema d'aigua. Per comprovar que el bacteri ha desaparegut, caldrà fer una nova analítica el proper dia 16 juny. Per això, i a través d'un decret, l'ajuntament ha decidit tancar el circuit d'aigua i també precintar un dels vestidors fins que es tinguin els resultats definitius. Segons el regidor, aquests resultats podrien estar a punt a finals de juny.

Cruanyes ha deixat clar que l'únic que s'ha precintat és un vestidor i l'accés a l'aigua però que les instal·lacions estan obertes i es poden fer servir. També ha remarcat que no hi ha cap afectat. "No podrem desprecintar fins que tinguem resultats negatius confirmats", ha remarcat.