L'Escala

L'Ajuntament de l'Escala invertirà mig milió d'euros en la millora de l'entorn d'Empúries

Servirà per millorar l'aparcament i crear una nova zona per a vianants

03.06.2016 | 15:36
La trobada d´aquest divendres a Empúries

L´Ajuntament de l´Escala invertirà mig milió d´euros els propers tres anys en la millora de l´entorn del Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries. L´objectiu d´aquesta inversió és millorar tant l´espai d´aparcament, com l´entorn paisatgístic, creant una nova zona de lleure per als vianants a tocar del passeig d´Empúries. L´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, ha explicat aquest matí al director de l´Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat, Àlex Susanna, quines són les actuacions que es duran a terme.

La més inmediata será una millora dels accessos a la nova zona d´aparcament que es va crear a l´exterior del MAC-Empúries, amb una inversión prevista de 40.000 euros aquest mateix mes. L´hivern vinent es continuarà la millora de la pavimentació i dels accessos de tot aquest entorn, amb una inversió total per als propers trres anys valorada en uns 300.000 euros.

Aquest proper hivern també està previst que s´executi el projecte de millora paisatgística d´uns 3.000 metres quadrats del que havia sigut abans l´aparcament dins el MAC-Empúries. Està previst que tot aquest espai s´integri com a zona de descans i de vianants amb el passeig d´Empúries. Així, està prevista una zona de passeres de fusta i on poder asseure´s o tenir una bona visió sobre la ciutat grega. S´ha previst una inversió de 150.000 euros, que s´hauria d´haver executat abans de l´estiu de l´any vinent.

L´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, remarca la necessitat d´aquestes actuacions en els propers anys, per tal "de posar en valor l´entorn d´un dels equipaments culturals més importants del país".

També es preveu poder signar aviat un conveni entre l´Ajuntament de l´Escala i l´Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que gestiona el MAC-Empúries, per tal de potenciar l´acció conjunta de les dues administracions en favor d´aquest jaciment.

A la trobada entre Puga i Sussana també hi ha participat el consell assessor en què hi ha els tres alcaldes anteriors (Estanislau Puig, Josep Maria Guinart i Rafel Bruguera) i el regidor d´Urbanisme, Josep Bofill.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema