Roses

Les platges de La Punta i Nova de Roses es recuperen per a la temporada de bany

Recuperen les superfícies de sorra desaparegudes amb motiu de les dinàmiques marines i dels temporals produïts durant l'an

02.06.2016 | 12:17
La neteja de les platges de Roses

Aquests dies es desenvolupen a Roses els treballs d´adequació de les platges de la Punta i Nova, consistents en la recuperació de les superfícies de sorra desaparegudes amb motiu de les dinàmiques marines i dels temporals produïts durant l´any. L´actuació, que finalitzarà durant els propers dies, condicionarà un total d´11.000 m2.

A diferència d´altres indrets de la costa, la dinàmica marina de Roses no provoca la desaparició de la sorra sinó que el seu desplaçament d´un extrem a l´altre de la platja, fet que redueix molt la dificultat de la seva regeneració. La superfície de platja tractada arriba als 11.000 m2 totals -6.000 m2 a la Punta i 5.000 m2 a la Nova, entre la plaça de Catalunya i la plaça de les Botxes-, al llarg d´una longitud total que sobrepassa els 2 km.

Les condicions meteorològiques, i més concretament els temporals de llevant, produeixen a Roses que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar. Davant aquesta situació, l´Ajuntament actua cada any per recuperar l´amplada d´aquests dos espais del front marítim de la població. Les tasques es realitzen a la primavera, amb l´objectiu de garantir una amplada adequada i unes correctes condicions per al bany un cop arribi la temporada d´estiu.

Enguany, a més, els treballs inclouen l´enretirada de sorra desplaçada fins al passeig de Santa Margarida, on l´acumulació de la mateixa provocava problemes, i el seu trasllat fins a la platja de la Nova per procedir a la seva restitució. La recuperació també s´aconsegueix mitjançant el moviment de sorres des de l´interior de l´aigua fins a la superfície, o bé des d´aquells sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de sorres. Posteriorment, es procedeix al repartiment i escampament per la platja, fins aconseguir l´amplada òptima en funció de les característiques de cada espai.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema