L'Escala

L'Escala experimenta amb la zona blava per millorar la rotació de vehicles

L'Ajuntament també ha incrementat el nombre de places per a ciclomotors i motocicletes al cerntre urbà

02.06.2016 | 08:09
La zona mixta combina càrrega i pagament.

L´Escala està posant a prova diferents sistemes per afavorir la rotació de l´estacionament a les zones on hi ha una major demanda de places d´aparcament, segons informa l'Ajuntament. Paral·lelament, també s´incrementen les places d´aparcament per a motos a la zona del centre urbà.

Una de les noves fórmules és la denominada zona d´estacionament exprés. La prova pilot es fa al tram final del carrer Tramuntana, a tocar l´avinguda Girona, amb capacitat per a cinc vehicles. Pintada de vermell, aquesta zona permet l´estacionament durant un màxim de deu minuts per fer gestions curtes a l´entorn més immediat i deixar lliure l´espai per a un nou usuari. Si aquest sistema, provat amb èxit en altres municipis, es mostra efectiu a l´Escala, la voluntat municipal seria crear diferents zones d´aquest tipus.

També es vol provar un altre sistema que està funcionant en altres municipis com és l´estacionament mixt. En aquest sentit, les tres zones que funcionaven fins ara com a espai de càrrega i descàrrega al carrer Enric Serra, deixaran de ser d´aparcament lliure fora d´aquest horari, passant a sumar-se a l´oferta de zona blava quan no hi ha càrrega i descàrrega. Això suma nou places de rotació entre les 16h i les 20h, mentre que l´horari de càrrega i descàrrega seria de 7h a 13h). Aquest sistema també s´aplicarà a la zona de càrrega i descàrrega del carrer Margarida a la confluència amb l´avinguda Montgó.

D´altra banda, es continuaran incrementant les places d´aparcament per a motos a la zona del nucli urbà. En aquest sentit, el tram del carrer Santa Màxima entre l´aparcament de l´Església i l´avinguda Ave Maria passarà a ser només per a motos. Aquest canvi permet incrementar el nombre de places per a aquests vehicles al mateix temps que es millora la circulació en aquest carrer, molt estret i transitat. En els darrers mesos ja s´han convertit en zona d´aparcament per a motos diferents espais (placeta del Peix, tram inicial del carrer Pintor Joan Massanet –on també s´han habilitat dos aparcaments per a minusvàlids- i la zona del passeig Jesús Maria Isern).

Una altra novetat en l´àmbit de la circulació ha estat la creació d´un nou espai de càrrega i descàrrega a la zona de la plaça Víctor Català, que funcionarà de set del matí a set del vespre com a espai de suport al centre comercial i al mercat de la fruita i la verdura. Això ha suposat eliminar el gir a la dreta des del carrer Riera.

Les darreres setmanes també s´ha repintat la senyalització viària de bona part del municipi.

"Amb els canvis que s´han anat implantant, l´objectiu es afavorir la rotació al centre de la població i la mobilitat sostenible, mentre que s´han anat creant places d´aparcament gratuït a poca distància del nucli urbà per a estacionament de més llarga durada", remarca el regidor de Serveis, Robert Figueras.

En aquest sentit, l´any passat es va habilitar un aparcament per a 250 vehicles a la zona de Can Parals, a 700 metres de la platja del centre de l´Escala. Per reforçar la seva funció d´aparcament dissuasori, aquest estiu els usuaris d´aquest aparcament disposaran d´una parada del Carrilet en aquesta zona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema