L´Ajuntament de l´Escala i la residència "Els Pins" han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració que garanteix l´oferta de places de centre de dia a preus públics per a les persones que siguin derivades per l´àrea de Serveis Socials.

D´altra banda, l´Ajuntament de l´Escala establirà, per a usuaris residents habituals al municipi, un sistema de préstecs a curt termini destinat a cobrir l´import de les prestacions vinculades (un cop reconegudes), sempre que l´usuari no pugui fer front al pagament de les mensualitats i només a l´espera de rebre les ajudes reconegudes per la Generalitat.

A més, l´Ajuntament, en casos de risc social molt greu, p`revia valoració dels tècnics de l´àrea de Serveis Socials, podrà ajudar al finançament puntual de places de centre de dia, sempre que s´hagi tramitat el recneixement de dependència, la situació social i mèdica ho faci aconsellable, no es disposi de recursos personals i/o familiars per fer front a la despesa mensual i s´hagi tingut una residència continuada al municipi.

La regidora d´Atenció a les Persones i Ocupació, Ramona Viella, destaca que "aquest acord suposa un estalvi important per als usuaris de l´Escala". Afegeix també la voluntat municipal de "donar a conèixer i potenciar l´activitat del voluntariat adreçada als residents de la residència Els Pins i el centre de dia".