Aquest dissabte, 4 de juny, es presentarà al Cafè Royal de Figueres l'Assemblea Llibertària Empordanesa (ALE), amb l'objectiu de constituir un espai de trobada i debat de l'anarquisme al segle XXI. Amb aquest acte de presentació, l'ALE vol convocar tota la gent implicada amb les lluites socials i la defensa dels drets socials i així compartir experiències i reflexionar sobre l'anarquisme contemporani i els models d'autogestió a nivell local, l'intercanvi, la col.lectivització, el cooperativisme...

Els promotors de l'ALE són persones vinculades als moviments ecologistes, del 15M i de les marxes de la Dignitat, i proposen crear espais de pensament crític i organitzar activitats diverses i debats.

Així, el proper dissabte, a partir de les 18h, al Cafè Royal de Figueres, es projectarà el documental "Vivir la utopía", sobre l'experiència anarcosindicalista i anarcocomunista al bàndol republicà en els anys 1930 al 1939. Aquesta filmació, dirigida per Juan Gamero i produïda per TVE el 1997, consta de 30 entrevistes a supervivents anarquistes que expliquen l'organització col.lectiva i l'autogestió al camp i a la ciutat en aquell moment.

En acabar la projecció, sobre les 19'30h, es farà la presentació i constitució formal de l'Assemblea, i es clourà amb un aperitiu per als assistents.