Ara fa un any, es renovaven els ajuntaments dels 68 municipis de la comarca, després de les eleccions locals del 24 de maig. Tres setmanes després, se celebrava la constitució dels nous governs, alguns dels quals han patit modificacions al llarg de l´any que ha transcorregut d´ençà de llavors. Els canvis, en altres casos, continuaran arribant, com a Lladó, municipi que l´any 2007 va fer un gir històric, quan ERC va trencar l´hegemonia de CiU des del 1979.

Un any després dels darrers comicis, tal com ja havia anunciat, el republicà Joan Fàbrega passarà el relleu de l´alcaldia al segon de la llista, Joaquim Tremoleda, fins a final de mandat, el juny del 2019. Fàbrega, mentrestant, es mantindrà com a tinent d´alcalde i alhora diputat provincial per ERC.

Quim Tremoleda, arqueòleg del Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries i membre de l´Institut d´Estudis Empordanesos, s´estrena aquest mandat a l´Ajuntament de Lladó i espera amb il·lusió la vara d´alcalde, que rebrà amb motiu de la festa major del mes de juliol. La línia a se­guir, però, serà la mateixa de fins ara, ja que es manté la mateixa gent al govern del consistori lladonenc.