El segon memorial Vicenç Folgado, organitzat per Moto Club L´Escala-Empúries, recordarà, aquest dissabte, l´empresari escalenc, amant del motor i exregidor, Vicenç Folgado, mort l´any 2008 a l´edat de 62 anys. Folgado és impulsor del Museu de la Moto de l´Escala. L´any passat, ja es van dur a terme un seguit d´activitats a l´aparcament Francesc Macià, que van atraure molt de públic. La novetat d´aquest any, que tindrà lloc dissabte, durant tot el dia, serà la participació de tres pilots professionals de drift, tècnica de conducció que consisteix a mantenir derrapades a altes velocitats. També hi haurà videojocs, com Gran Turismo o Need for Speed, que utilitzen aquesta tècnica, i pel·lícules, com Fast and Furious, que han tractat la cultura del drift.

El programa

El segon Memorial Vicenç Folgado començarà amb un esmorzar i seguirà la desfilada de cotxes i motos clàssics, el tradicional concurs d´allioli-mentre el jurat deliberi, hi haurà una demostració de Rafel Guillot en la modalitat allioli en quantitat- i el dinar popular.

El plat fort de la festa seran les demostracions de Drift, un espectacle visual. Els organitzadors de la trobada han pensat en una festa del motor "per a tothom", per als amants del motor que puguin gaudir de motos i cotxes clàssics, però també enfocat a la resta de la família que vulgui passar una jornada entretinguda. La tarda es clourà amb un concert de rock per posar final a la festa. Entre les altres novetats d´aquesta segona edició, hi haurà el sorteig d´un xai sencer i un pa de set quilos.