La Fundació Privada Hospital de Santa Llúcia va signar, el novembre del 2012, un contracte amb l´empresa Dalkia Catalunya, pel subministrament de calor mitjançant central de biomassa, que es transmet per una xarxa de conductes soterrats i s´utilitza per proporcionar calefacció, aigua calenta sanitària (ACS) i aigua de rentadores de la Residència Toribi Duran i donar servei de calefacció a l´escola Ruiz Amado, llar d´infància i posteriorment al pavelló. El projecte és compartit amb l´Ajuntament de Castelló d´Empúries.

El problema és, però, que aquesta central ha funcionat ben poc des de la seva posada en marxa, a causa de les avaries que ha patit. L´alcalde de Castelló, Salvi Güell, diu que l´Ajuntament "està treballant intensament per buscar una solució per a la planta, el problema de la qual és que no es va fer bé".

El ple de dijous passat va aprovar l´atorgament d´una subvenció directa a la Fundació Privada Hospital de Santa Llúcia per pagar la central de biomassa. L´oposició, per la seva banda, va demanar a l´equip de govern que suspengui el pagament de la subvenció fins que l´avaria no estigui arreglada, però l´alcalde no vol carregar tota la despesa a la Fundació de Santa Llúcia.