L'escola bressol municipal Ballmanetes ha tancat el període de preinscripcions amb un total de 97 peticions, quinze més que les places disponibles. Tot i això, l'Ajuntament de l'Escala té la voluntat de no deixar cap nen sense plaça i per això ha iniciat els tràmits amb el departament d'Ensenyament de la Generalitat per tal que autoritzi la creació d'una nova aula.

El proper dimarts hi hauria d'haver un sorteig per assignar les places de l'escola bressol, cosa que suposaria deixar fora 7 alumnes de p-1 i 8 alumnes de p-2. L'Ajuntament, però, ja ha comunicat a Ensenyament que renuncia a fer aquest sorteig, ja que la voluntat municipal és aprofitar l'espai disponible a l'escola per tal de fer una nova aula que doni cabuda a tots els preinscrits.

"Estem treballant amb Ensenyament, que és qui ha d'autoritzar que fem una nova aula definitiva dins el centre, ampliant d'aquesta manera les places disponibles", remarca la regidora d'Ensenyament, Mariona Muñoz, la qual envia "un missatge tranquil·litzador a les famílies, ja que pensem trobar la solució, sigui definitiva o provisional, per garantir l'accés a tots els preinscrits". "Per nosaltres, aquest és un gran pilar educatiu", afegeix Muñoz.

L'objectiu és arribar a un acord sobre l'ampliació abans del 6 de juny, quan comença el període d'inscripció final al centre.