Consell Comarcal

El Consell Comarcal busca amb els bancs una solució als pisos buits

Vol afavorir la cessió d'habitatges buits per al lloguer social

24.05.2016 | 16:33

Aquest dimarts, el vicepresident del Consell Comarcal i conseller delegat d'Habitatge, Pere Casellas, juntament amb tècnics de la institució, s'han reunit amb representants de mitja dotzena d'entitats financeres amb forta implantació a l'Alt Empordà per tal d'analitzar la problemàtica de l'habitatge i fer-los arribar les inquietuds d'alguns representants municipals per tal d'afavorir la cessió d'habitatges buits per al lloguer social.

El Consell Comarcal s'ha compromès, des de fa uns mesos, a gestionar davant la resta d'administracions i les entitats financeres la recerca de solucions a aquesta problemàtica social que ha derivat, en casos puntuals, en ocupacions il·legals d'habitatges. La majoria d'entitats financeres presents a la reunió han expressat la seva voluntat de continuar treballant amb la Generalitat, amb qui ja s'han signat alguna convenis de col·laboració, per tal de posar a disposició de les administracions un volum de pisos per ser oferts temporalment com a habitatge social.

En aquest sentit, des del Consell Comarcal, es plantejarà una estratègia de coordinació per optimitzar tots els recursos existents a l'Alt Empordà. També està activada, amb diverses accions, una campanya de sensibilització de la borsa comarcal d´habitatge de lloguer per a particulars. Es tracta d´un servei que té assumit el Consell Comarcal amb la col·laboració de l´Agència de l´Habitatge de Catalunya i de la Generalitat i que ofereix, sense despeses de gestió ni honoraris de cap mena, el programa de mediació per al lloguer social, amb l´objectiu de facilitar l´arrendament de pisos a particulars amb totes les garanties.

La borsa d´habitatge ofereix al propietari una pòlissa gratuïta d´assegurança, assessorament jurídic gratuït, intervenció en cas d´impagament, recerca i selecció del llogater, redacció del contracte i confecció de l´inventari i seguiment de l´habitatge i dels llogaters. Per als llogaters, aquesta iniciativa permet oferir preus per sota del mercat lliure, facilitats econòmiques en l´accés a l´habitatge sense honoraris d´intermediació ni comissió de cap mena, garantia d´habitabilitat de l´habitatge de lloguer, informació i assessorament gratuït i gestió d´ajuts al lloguer.

Després de la reunió, el conseller comarcal d´Habitatge, Pere Casellas, ha expressat que "estic molt satisfet per la predisposició de les entitats financeres a l´hora de trobar solucions a aquesta problemàtica. D´altra banda, haver promogut la trobada des del Consell Comarcal posa en evidència la nostra voluntat de treballar pels ciutadans i pels municipis de tot l´Alt Empordà".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema