El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb Mossos d'Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de controls intensius de transport escolar i de menors. Entre el 23 i el 29 de maig els agents duran a terme una campanya amb l'objectiu de revisar les condicions tècniques, administratives i de servei dels autocars i minibusos que traslladen menors, tant en carreteres com en zones urbanes. Entre d'altres, es comprovaran aspectes com si els vehicles disposen de l'autorització administrativa específica per realitzar el transport escolar, la utilització dels sistemes de seguretat passiva per part dels infants, si es disposa d'una plaça o seient per a cada infant, el compliment de les parades o itineraris fixats, o bé si es viatja sense acompanyant de transport escolar.

Segons informa Trànsit, en el marc de la campanya també es denunciaran els aspectes relacionats amb les condicions del vehicle com l'antiguitat, les prescripcions tècniques d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, així com no disposar del rètol indicatiu de transport escolar, entre d'altres. Aquesta estratègia operativa de vigilància s'emmarca en el conjunt de les deu mesures d'impacte que el Departament d'Interior ha posat en marxa des de principi d'any per reduir el repunt de sinistralitat registrat el 2015. Així, al llarg d'aquest 2016 es portaran a terme fins a 14 campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya. I aquesta, en què es controlarà el transport escolar, és la setena que es realitza.

'A l'autocar també', un vídeo a les xarxes

Per conscienciar de la importància de viatjar amb les mesures de seguretat reglamentàries per a la protecció dels menors en aquests vehicles de transport escolar i amb l'objectiu de reforçar l'impacte d'aquesta campanya policial a peu de carretera i carrer, l'SCT difondrà al llarg d'aquesta setmana a les xarxes socials un vídeo sota el lema 'A l'autocar també'. A través d'aquest clip, amb els infants com a prescriptors, també es vol sensibilitzar el conjunt de la ciutadania de la necessitat de cordar-se el cinturó de seguretat en tots els vehicles, també en els autocars i autobusos.