El regidor de Medi Ambient, Transparència i Relacions Transfrontereres de l'Ajuntament de Figueres, Francesc Cruanyes, ha tret ferro aquest divendres al nou cartipàs municipal, que l'aparta de l'àrea de Comunicació i com a portaveu del grup municipal, en favor de l'edil convergent Jordi Masquef. "En absolut em sento desacreditat, són canvis que entren en la normalitat", ha declarat a l'ACN després de conèixer-se la remodelació competencial del govern de la ciutat. El periodista, que anava de número dos a la llista com a independent, també assegura que no hi ha hagut discrepàncies polítiques amb l'alcaldessa, Marta Felip, ni amb Convergència, que ara busca marcar més perfil propi al consistori. En paral·lel, Cruanyes assumeix dues noves carteres: Mobilitat i Patrimoni.

Cruanyes va acceptar l'any passat la invitació de Marta Felip i l'equip de CiU de Figueres de concórrer com a independent com a número dos de la llista municipal. Un cop conformada la coalició de govern entre CiU i el PSC, el periodista va prendre les regnes de les regidories de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, Transparència i Participació Ciutadana, Solidaritat i Cooperació Internacional i Relacions Transfrontereres.

A més, va entomar el repte de portar Comunicació, que tradicionalment s'havia gestionat des d'alcaldia.

El partit li va confiar aquesta àrea amb la confiança que la seva experiència i trajectòria en els mitjans aconseguís dinamitzar internament i externament la comunicació institucional. Aquest divendres, però, s'ha fet públic que Marta Felip assumirà personalment aquest àmbit.

Cruanyes treu importància al fet i puntualitza que la decisió ha estat mútua. Creu que en el darrer any ha aconseguit "encarrilar" els pilars bàsics de la comunicació corporativa de l'ajuntament i destaca que ara assumirà "noves competències de més contingut ciutadà" com Mobilitat i Patrimoni. La seva voluntat és vincular al màxim possible Mobilitat amb Medi Ambient, tot i que encara no pot concretar-ne cap actuació o repte de futur.

Respecte a la pèrdua de funcions com a portaveu del grup municipal, Cruanyes recorda la seva qualitat d'independent. "El càrrec de portaveu és una responsabilitat que porta implícita una càrrega de caire polític. Hem convingut que ho assumeixi un membre del partit", ha explicat. En aquesta línia, ha negat categòricament discrepàncies polítiques amb l'equip de govern i ha aprofitat per remarcar que en diverses ocasions s'ha donat llibertat de vot als diferents regidors que componen l'executiu municipal.

En definitiva, Cruanyes emmarca la remodelació del cartipàs municipal en la "normalitat". Diu que ja fa setmanes que s'havien abordat aquests canvis en el si del govern però que s'ha preferit esperar a l'entrada de Núria Galimany per la cessant Mar Casas per a presentar-los i fer-los efectius.