Amb la voluntat de continuar les actuacions de millora de l'eficiència energètica, reducció dels consums i dels costos energètics dels edificis municipals, l'Ajuntament de Figueres ha dut a terme la substitució dels fluorescents convencionals de la seu de la Guàrdia Urbana per fluorescents led.

La tecnologia led ofereix major eficiència energètica, reducció dels consums i un allargament de la vida útil. En total, s´hi han instal·lat 343 fluorescents led i 75 fluorescents compactes. Amb aquesta actuació el consum es reduirà en un 45%.

Segons el regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, Francesc Cruanyes, "l´actuació s´inscriu dins del Pla d´Acció de l´Energia Sostenible de Figueres. L´últim canvi es va dur a terme l'any passat a la biblioteca municipal Carles Fages de Climent i progressivament s´actuarà en la resta d´edificis municipals".

La seu de la Guàrdia Urbana, situada a l'Avinguda Salvador Dalí 107, és un dels edificis amb major ús de la ciutat. Per les seves funcions d'atenció ciutadana permanent i de vetllar per la seguretat té un funcionament continuat les 24 hores del dia els 365 dies a l'any. Això fa que tingui un consum energètic vinculat a la il·luminació i la climatització molt elevat.

El Pla d'Acció de l'Energia Sostenible (PAES) de Figueres conté l'actuació 1.2.1 Actuacions d'eficiència de l'enllumenat en equipaments. Aquesta actuació proposa, concretament, la instal·lació de làmpades de major rendiment o per altres de noves tecnologies existents, la instal·lació de tubs fluorescents amb balast electrònic i la instal·lació de dispositius d'aturada automàtica. Aquesta actuació plantejada a la seu de la Guàrdia Urbana s'emmarca dins aquesta acció del PAES.

El cost de l'actuació a les dependències de la Guàrdia Urbana ha estat de 7.036,8 €. Aquesta actuació ha comptat amb el finançament de la Diputació de Girona que, a través del programa Del Pla a l'Acció, ha aportat la quantitat de 6.299,39 €. Amb l'objectiu de continuar amb la millora de l'eficiència energètica dels edificis municipals, s'ha sol·licitat una nova subvenció a la Diputació de Girona per a instal·lar fluorescents de tecnologia led a l'escola Anicet de Pagès.