L'Ajuntament de Figueres ha iniciat aquesta setmana les obres d´urbanització del carrer Joan Arderius, les quals està previst que s´allarguin uns set mesos i s´enllesteixen a mitjans de desembre.

Tal com es va aprovar per ple, el pressupost per poder executar les obres és de 813.933 €. Les afectacions de mobilitat seran mínimes i no es tallarà la circulació, únicament es canviarà la circulació del carrer Migdia que serà tot en sentit direcció Estació i el carrer Arderius serà de l'Estació fins a la ronda Sud.

La urbanització d'aquest carrer, que connecta la plaça de l'Estació amb el carrer Joan Matas, permetrà l'accés fins a la ronda Sud sense haver de passar per l'estació d'autobús de Figueres, i així esdevenir un dels eixos nord-sud de la xarxa viària de la ciutat.

L'àmbit d'actuació del projecte d'urbanització inclou, a més del carrer Joan Arderius, els entroncaments amb la plaça de l'Estació i els carrers Sud, Fortià i Riumors, tenint una superfície total d'espai públic d'uns 4.300m2.

L´alcaldessa Marta Felip destaca que "després de deu anys des de l´organització de tot l´entorn del carrer Migdia, finalment hem pogut iniciar unes obres d'urbanització llargament reivindicades pels veïns, que suposaran una transformació completa d'aquesta zona, dignificant-la i obrint un nou vial que millorarà la mobilitat per anar d'est a sud de la ciutat".