Roses

Roses manifesta el seu rebuig contra l'homofòbia amb una hissada de banderes

Aquest 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia

17.05.2016 | 13:28
Rotonda de la C-260 amb bandera multicolor.

Banderes multicolors onejen durant el dia d'avui a les rotondes d'accés a Roses, en commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia que es commemora aquest 17 de maig. El municipi expressa així el seu respecte amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals, i es mostra contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació o identitat sexual.

El Dia Internacional contra l´Homofòbia i Transfòbia (en anglès, International Day Against Homphobia, IDAHO) es commemora el 17 de maig, coincidint amb l´eliminació, l'any 1990, de l'homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l´Assamblea General de l´Organització Mundial de la Salut (OMS).

Una moció contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia

L'Ajuntament de Roses aprovà en sessió plenària del 31 d'agost de 2015 una moció contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia i s'adhereix avui a la celebració de l'IDAHO, així com ho farà també el proper 28 de juny, amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull Lèsbic, Gai, Bisexual i Transexual. La noció bàsica que aquestes commemoracions transmeten és que cap persona ha d'avergonyir-se d'allò que és, amb independència del sexe o orientació sexual que tingui.

La commemoració d'aquestes dues dates esdevé una crida a tota la ciutadania per a l'eradicació de l'homofòbia i per a la normalització del fet homosexual i transexual i es reivindica amb la penjada de penons i banderes de l'Arc de Sant Martí, símbol del moviment pels drets LGBT. En el cas de Roses, les banderes multicolors han estat issades a les rotondes d'accés de la carretera de Vilajuïga i de la C-260.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema