El ple ordinari de dijous va aprovar, provisionalment, el Pla urbanístic integral i de millora urbana que ha de permetre la reconversió d'una part de les instal·lacions del col·legi La Salle en un alberg amb totes les condicions per a l'allotjament de visitants. L'obra és promoguda per la xarxa de Centres i Obres Educatives dels Germans de La Salle i ha estat redactat pels arquitectes Esteve i Robert Terrades.

El pla inicial, aprovat el setembre del 2015, va donar peu als informes preceptius d'altres administracions competents en les matèries de mobilitat, turisme, patrimoni arquitectònic i arqueològic, protecció civil i ensenyament. Tots els quals s'han mostrat favorables a la proposta. Protecció Civil va demanar un informe de l'ACA per a garantir que no hi hagi problemes en cas d'inundacions.

Ara només cal l'aprovació definitiva del pla especial per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme. La construcció de l'alberg a La Salle ha obtingut el suport unànime de tots els grups municipals. El regidor d'ERC, Jordi Giró, recorda que aquesta instal·lació "omplirà un buit" després que la ciutat es quedés sense un equipament d'aquestes característiques arran del tancament de l'antic alberg de joventut del carrer Mestre Falla. De fet, aquests darrers anys, La Salle ja ha utilitzat l'antiga zona d'allotjament dels interns per a acollir visitants vinguts de fora i, fins i tot, Unió de Pagesos hi va arribar a instal·lar, temps enrere, els temporers que contractava.