El darrer ple de l´Ajuntament de Torroella de Fluvià va aprovar, divendres passat, el projecte de l´itinerari de la ruta cicloturística, que enllaçarà cinc municipis de la zona del Baix Fluvià: Sant Pere Pescador, Vilamacolum, Siurana i Sant Miquel de Fluvià, a més de Torroella. Després d´haver parlat amb cada Ajuntament, el Consell Comarcal de l´Alt Empordà ha procedit a la realització del disseny de la ruta i el projecte perquè el puguin aprovar en sessió plenària. Un cop feta l´aprovació a Torroella, ara seran els altres ajuntaments implicats els que ratifiquin el projecte per posar-lo en marxa, abans de final d´aquest any.

Aquesta ruta és un itinerari circular, que passa, també, per un petit tram del municipi de Palau de Santa Eulàlia, pel qual ja s´ha consultat l´ús públic dels camins.

El pressupost total de la ruta cicloturística és de 2.142 euros i cadascun dels cinc municipis aportaran 428 euros. El Consell Comarcal està preparant un model de conveni que s´haurà de signar entre els ajuntaments i el Consell per tal de certificar l´acord pel qual els municipis es faran càrrec dels trams de la nova ruta que no formen part de la xarxa bàsica d´Itinerànnia.