Roses

Nou acord per potenciar el tràfic de creuers als ports de Roses i Palamós

Una inversió de 70.000 euros en promoció generarà un impacte econòmic de 2 milions al territori

14.05.2016 | 18:03
Narcís Coll, Marta Felip, Lluís Puig, Ricard Font, Montse Mindan i Albert Vancells.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha signat aquest dissabte, 14 de maig, un nou acord per promoure els creuers de Roses i Palamós, juntament amb la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip; l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; l'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan; el vicepresident de la Cambra de Comerç de Palamós, Albert Vancells, i en representació de la Cambra de Comerç de Girona, Narcís Coll.

El nou acord institucional ha de promoure els ports de Roses i Palamós i les seves destinacions turístiques entre la indústria creuerística arreu del món. L'acord tindrà una vigència de quatre anys, un temps perquè els dos ports i els seus destins continuïn col·laborant estretament per augmentar el nombre de companyies i escales, consolidar les línies de creuers que ja visiten aquests ports i fomentar l'oferta turística.

El passatger 300.000

El secretari d´Infraestructures ha destacat l'important retorn econòmic que tindran les accions promocionals que es faran. "Els 70.000 euros invertits en promoció generaran un impacte econòmic de 2 milions al territori aquesta temporada" i ha afegit que "aquest és un acord continuista que posa en valor els dos ports i les seves destinacions arreu del món". El president de Ports també ha avançat que està previst que aquesta temporada arribi el passatger número 300.000 a les instal·lacions de Palamós.

Creació de la marca Costa Brava

L'edició d´aquest conveni es va iniciar amb Palamós l'any 2010 i Roses es va incorporar l'any 2011. Un any després, el 2012, es va crear la marca Costa Brava Cruise Ports per a unificar la promoció conjunta dels dos ports i els seus destins turístics davant la indústria internacional de creuers. Amb aquest acord la marca surt reforçada per a posicionar-se més en el sector.

L´acord fixa l'elaboració d'un Pla d'accions anual, d'acord amb l'estratègia de màrqueting definida per les institucions signants de l'acord, perquè les línies de treball establertes potenciïn l'activitat de creuers a Palamós i Roses i aportin més turisme a la Costa Brava.

El Pla d'accions per a la temporada 2016 disposa d´un pressupost de 70.000 euros i es preveuen les principals actuacions següents: fer accions destinades a captar noves companyies i consolidar les existents per a incrementar el tràfic de creuers; participar amb els dos ports i els seus destins als principals fòrums del sector. En aquest context, Palamós i Roses van participar a la fira internacional més important del sector 'Seatrade Cruise Shipping', el març passat als Estats Units, i el setembre pròxim es participarà a la fira de creuers de la Mediterrània 'Seatrade Cruise Med', que se celebrarà a Tenerife, entre d'altres esdeveniments

També es preveu organitzar viatges per familiaritzar i donar a conèixer els ports i la seva àrea d'influència; incentivar la creació de productes i activitats per oferir als turistes de creuers una experiència més àmplia del territori; realitzar accions per a copsar possibles necessitats en la destinació en el desenvolupament de l'activitat de creuers, i dissenyar i organitzar jornades i seminaris de sensibilització i formació en matèria de turisme de creuers amb associacions i organismes

A més d'aquest acord, el port de Palamós actualment ocupa la vicepresidència del ports petits dins la Junta directiva de Medcruise (Associació dels ports amb tràfic de creuers a la Mediterrània). El fet de ser part de la directiva de Medcruise enforteix la posició i afavoreix la promoció dels ports de la Costa Brava en el sector de creuers.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema