Roses

Nou acord per potenciar el tràfic de creuers als ports de Roses i Palamós

Una inversió de 70.000 euros en promoció generarà un impacte econòmic de 2 milions al territori

14.05.2016 | 18:03
Narcís Coll, Marta Felip, Lluís Puig, Ricard Font, Montse Mindan i Albert Vancells.
Narcís Coll, Marta Felip, Lluís Puig, Ricard Font, Montse Mindan i Albert Vancells.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha signat aquest dissabte, 14 de maig, un nou acord per promoure els creuers de Roses i Palamós, juntament amb la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip; l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; l'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan; el vicepresident de la Cambra de Comerç de Palamós, Albert Vancells, i en representació de la Cambra de Comerç de Girona, Narcís Coll.

El nou acord institucional ha de promoure els ports de Roses i Palamós i les seves destinacions turístiques entre la indústria creuerística arreu del món. L'acord tindrà una vigència de quatre anys, un temps perquè els dos ports i els seus destins continuïn col·laborant estretament per augmentar el nombre de companyies i escales, consolidar les línies de creuers que ja visiten aquests ports i fomentar l'oferta turística.

El passatger 300.000

El secretari d’Infraestructures ha destacat l'important retorn econòmic que tindran les accions promocionals que es faran. "Els 70.000 euros invertits en promoció generaran un impacte econòmic de 2 milions al territori aquesta temporada" i ha afegit que "aquest és un acord continuista que posa en valor els dos ports i les seves destinacions arreu del món". El president de Ports també ha avançat que està previst que aquesta temporada arribi el passatger número 300.000 a les instal·lacions de Palamós.

Creació de la marca Costa Brava

L'edició d’aquest conveni es va iniciar amb Palamós l'any 2010 i Roses es va incorporar l'any 2011. Un any després, el 2012, es va crear la marca Costa Brava Cruise Ports per a unificar la promoció conjunta dels dos ports i els seus destins turístics davant la indústria internacional de creuers. Amb aquest acord la marca surt reforçada per a posicionar-se més en el sector.

L’acord fixa l'elaboració d'un Pla d'accions anual, d'acord amb l'estratègia de màrqueting definida per les institucions signants de l'acord, perquè les línies de treball establertes potenciïn l'activitat de creuers a Palamós i Roses i aportin més turisme a la Costa Brava.

El Pla d'accions per a la temporada 2016 disposa d’un pressupost de 70.000 euros i es preveuen les principals actuacions següents: fer accions destinades a captar noves companyies i consolidar les existents per a incrementar el tràfic de creuers; participar amb els dos ports i els seus destins als principals fòrums del sector. En aquest context, Palamós i Roses van participar a la fira internacional més important del sector 'Seatrade Cruise Shipping', el març passat als Estats Units, i el setembre pròxim es participarà a la fira de creuers de la Mediterrània 'Seatrade Cruise Med', que se celebrarà a Tenerife, entre d'altres esdeveniments

També es preveu organitzar viatges per familiaritzar i donar a conèixer els ports i la seva àrea d'influència; incentivar la creació de productes i activitats per oferir als turistes de creuers una experiència més àmplia del territori; realitzar accions per a copsar possibles necessitats en la destinació en el desenvolupament de l'activitat de creuers, i dissenyar i organitzar jornades i seminaris de sensibilització i formació en matèria de turisme de creuers amb associacions i organismes

A més d'aquest acord, el port de Palamós actualment ocupa la vicepresidència del ports petits dins la Junta directiva de Medcruise (Associació dels ports amb tràfic de creuers a la Mediterrània). El fet de ser part de la directiva de Medcruise enforteix la posició i afavoreix la promoció dels ports de la Costa Brava en el sector de creuers.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema