Curs 2016-2017

Ensenyament tancarà grups de P3 a Castelló i Roses i n'obrirà a Vilafant

La demanda de Secundària elimina classes d'Eso al Monturiol i n'afegeix al Deulofeu de Figueres

10.05.2016 | 08:04

Ensenyament ja té la planificació que haurà d'aplicar als centre públics de la demarcació de Girona el curs vinent. Un cop analitzades les dades de preinscripció i matriculació, el departament haurà d'eliminar quatre grups de P3 a centres de Castelló d'Empúries, Puigcerdà, Roses i Sant Julià de Ramis. Per contra, l'augment de demanda porta Ensenyament a crear noves classes de P3 a nou escoles de Bescanó, Breda, La Bisbal d'Empordà, Porqueres, Quart, Roses, Torroella de Montgrí, Vilablareix i Vilafant. Pel que fa a la secundària, caldrà eliminar classes de 1r d'ESO a instituts de Camprodon, Figueres (IES Monturiol) i Olot. En canvi, la demanda augmenta en d'altres municipis i es crearan nou grups a Sant Feliu de Guíxols i Figueres (IES Deulofeu).

Un cop les famílies ja han presentat les sol·licituds de preinscripció per al curs 2016-2017, el Departament d'Ensenyament ja pot fer una radiografia sobre el nombre de grups que haurà de crear o eliminar a P3 i a 1r d'ESO. El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, ha donat el detall de la planificació.

En línies generals, el departament haurà de crear quatre nous grups a primària i, en canvi, n'haurà de tancar nou més. Pel que fa a 1r d'ESO, un cop analitzades les sol·licituds, caldrà eliminar tres grups a instituts gironins i, per contra, se n'obriran dos més.

Pel que fa al primer curs de primària, la davallada de demanda farà tancar quatre grups a l'escola Joana de Castelló d'Empúries, de l'escola Alfons I de Puigcerdà, l'escola Els Grecs de Roses i l'escola Castellum de Sant Julià de Ramis.

A l'altra cara de la moneda s'hi troben nou escoles gironines on l'augment de demanda força Ensenyament a crear nous grups. Concretament, es faran noves classes a l'escola Doctor Sobrequés de Bescanó, a l'escola Montseny de Breda, a l'escola Mas Clarà de la Bisbal d'Empordà, l'escola l'Entorn de Porqueres, l'escola Santa Margarida de Quart, l'escola Montserrat Vayreda de Roses, l'escola Guillem de Montgrí de Torroella, l'escola Madreny de Vilablareix i Les Mèlies de Vilafant.

Pel que fa a secundària, els canvis són menors. Hi haurà tres instituts que hauran de reduir els grups a 1r d'ESO: l'IES Germans Vila Riera de Camprodon, l'IES Monturiol de Figueres i l'IES Montsacopa d'Olot. L'augment de sol·licituds, en canvi, farà obrir noves aules a l'institut Sant Feliu de Guíxols i a l'institut Deulofeu de Figueres.

Segons ha valorat el director dels serveis territorials, l'oferta final ha coincidit "força bé" amb la planificació que havia fet el departament abans d'obrir la preinscripció. La mateixa situació passa a l'escola concertada on, segons Polanco, tampoc hi haurà "canvis remarcables".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema