Les pluges del mes d´abril, tot i que escasses, han caigut on feien més falta, especialment a les capçaleres dels rius i embassaments de les conques internes, i han permès incrementar en 31 hectòmetres cúbics (hm3) les reserves totals d´aigua. Aquestes aportacions suposen un increment del 5% respecte al mes passat i recuperen els nivells dels embassaments als del febrer.

Tot i que a primers d´any les previsions meteorològiques apuntaven a una primavera seca i pràcticament sense pluges, els episodis de pluja de la tercera setmana de març i, especialment, de les dues primeres setmanes d´abril, han tingut un impacte molt positiu sobre les reserves d´aigua als embassaments. Així mateix han aportat humitat al terreny i als boscos, cosa que permetrà reduir les demandes d´aigua de la campanya de regadiu.

Així, mentre les pluges de març van aturar el descens continuat de les reserves d´aigua, les del mes d´abril han permès invertir la tendència i, en alguns casos, incrementar de manera significativa les reserves. Això ha passat sobretot en el sistema Ter-Llobregat, que ha pujat més de 28 hectòmetres cúbics.

L'embassament de Darnius-Boadella ha guanyat un Hm3 en un mes i la seva reserva d'aigua està ara al 66% de la seva capacitat total.

Gestió conservadora dels recursos

L´aigua que han deixat les pluges, juntament amb la gestió conservadora dels recursos que ha estat aplicant l´ACA des de finals del 2015 (en previsió d´un any sec), han contribuït a allargar l´estat de les reserves i poder garantir la present campanya per a tots els usos.