Llet Nostra comprarà la llet del ramader de Vilabertran Eudard Toral, que havia de sacrificar les vaques perquè la central que fins ara li comprava només li garantia la compra deu dies al mes. A partir d'ara Llet Nostra l'incorpora a una de les sis cooperatives, Ramaders del Baix Empordà.

El president de Llet Nostra i la cooperativa del Baix Empordà, Jordi Riembau, diu que un dels motius pels quals s'ha pres la decisió és perquè «l'Eduard Toral representa el futur del sector» i destaca que és «un jove ramader il·lusionat i no el podíem deixar sol». Tot i això, constaten que suposa un gran esforç acceptar una nova granja al projecte. La seva entrada coincideix amb la sortida d'una altra explotació per jubilació.

El mercat de la llet viu des de finals de 2014 un estat de deflació de preus que, sumat a l'abolició de quotes l'abril de 2015 per part de la Comissió Europea (que ha fet que s'incrementi el volum de llet produïda) i un consum de llet a la baixa (amb una forta incursió de derivats vegetals), ha abocat el sector a una situació insostenible. Aquesta suma de variables ha fet que, en molts casos, la indústria pagui als ramaders la llet per sota el preu de cost, constaten des de Llet Nostra. Riembau recorda que ara el sector viu «el context de fa més d'una dècada quan precisament va néixer Llet Nostra». Les cooperatives de les quals aporten una quart part de la llet que es produeix a Catalunya també està patint les conseqüències de la crisi. Però manifesten que continua pagant el litre de llet als ramaders implicats en el projecte per sobre de la mitjana de preu de mercat.

Eudard Toral, tal com va publicar Diari de Girona, va saber el mes passat que es quedava sense comprador per part de la llet. Ha difós a les xarxes i als mitjans la situació perquè si no trobava comprador aquest mes havia de sacrificar els animals.