Cada vegada que plou o fa mal temps, els usuaris de l'estació internacional de Figueres-Vilafant tornen a treure foc pels queixals pel fet d'haver de caminar al descobert, a les andanes de superfície, per pujar o baixar del tren. Aquest fet ha estat denunciat reiteradament per tothom que utilitza habitualment la línia ferroviària d'alta velocitat. La resposta de Renfe i d'Adif sempre ha estat que aquesta distància es manté "per motius de seguretat".

Josep Castellà, un dels viatgers habituals del TAV, s'ha adreçat al Setmanari de l'Alt Empordà per tornar a plantejar el problema després de l'experiència de dijous passat, un dia plujós: "Com sempre, el tren està fora de la marquesina i els viatgers ens hem de mullar per pujar... He demanat a un operari el perquè d'això i el que m'ha dit, amb un to fastigós, ha estat: ´Ponga una reclamación'. Trist, senzillament. Pel fet i també pel personatge, amb feina segura, i amargat".

De la mateixa opinió és la metgessa Laura Corominas. "Marxo cap a Barcelona, carregada. Pujo a l'andana amb l'ascensor i quan sóc a dalt, faci el temps que faci, he de fer una llarga caminada per arribar al meu vagó. No té explicació". El periodista figuerenc LuisMi, també ha fet sentir el seu malestar a través del seu compte de Twitter amb el text que ha enviat als gestors: "Jo ja m'he queixat a @adif. Una vergüenza dejar el tren tan lejos: gente mayor, discapacitados, lluvia...".