L´estudi d´impacte econòmic de la campanya VÍVID, encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, reflexa l´èxit de l´edició 2016. Un total de 7.305 persones han gaudit d´activitats destacades centrades en el patrimoni enoturístic i històric de l´Alt Empordà i el Baix Empordà, com jornades gastronòmiques, visites guiades, maridatges, paquets turístics, tallers, jornades de portes obertes i enomarketing, entre d´altres. La despesa per assistent ha estat de 24,7 € i la procedència del visitant majoritari és de Catalunya, en un 49 %; de les comarques gironines, en un 34 %; i d´origen estranger, en un 17 %. El 68 % dels assistents al VÍVID ho han fet acompanyats per família i/o amics, mentre que el 23 % ho ha fet amb la seva parella. S´ha tractat sobre tot d´un públic madur, amb una edat mitjana de 45 anys, i amb una motivació, en el 44 % dels casos, d´interès pel món del vi.

Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha declarat que "VÍVID segueix consolidant-se i creixent en el nombre de participants. L´impacte econòmic registrat al territori anima a continuar treballant en la promoció de la Costa Brava com a destinació enoturística". Aquesta afirmació es recolza amb el gran InstaVívid a Coll de Roses. 130 participants. 9 d´abril de 2016 acolliment que ha tingut la darrera edició, amb un índex de prescripció per part del públic de 8´74 sobre 10.

Amb la primavera es reinicia el cicle de la vinya a l´Empordà, a la Costa Brava, i amb ella neix VÍVID, el primer festival del vi de l´Alt Empordà i Baix Empordà amb el què es vol donar a conèixer el món i el producte del vi empordanès mitjançant activitats i experiències enoturístiques a la destinació. La primera i segona edició de VÍVID proposaven 55 activitats i promocions al 2014, i 109 al 2015, i van comptar amb 3.000 i 5.748 participants respectivament.

El vi empordanès, produït a la DO Empordà, prové de 55 municipis ocupant una extensió de 2000 hectàrees de vinya i aplegant 330 viticultors i 50 cellers. Contribueix a la preservació del territori i el paisatge i la dinamització de l´activitat rural d´una demarcació i l´activitat turística d´una destinació.

Promogut pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de la Diputació de Girona, VÍVID és una iniciativa de dinamització i promoció del territori fora de temporada alta turística, donat que té lloc al mes d´abril. Així, vol donar a conèixer el món de la viticultura empordanesa als habitants i visitants a través d´experiències enoturístiques memorables en un entorn únic, la Costa Brava.

La iniciativa promocional impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona rep el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori així com de 107 socis que integren el Club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.