Roses

Les màquines ja treballen en la construcció de l'Escola Montserrat Vayreda de Roses

S'està executant una obra apta per acollir dues línies d'ensenyament, amb un cost de 4,1 milions d'euros

02.05.2016 | 15:39
Els treballs ja s´han iniciat.
Els treballs ja s´han iniciat.

Les màquines ja treballen per aplanar el terreny on s'ha de construir l'edifici de l'Escola Montserrat Vayreda de Roses. Tant la comunitat educativa com l'Ajuntament veuen per fi el començament d'unes obres que per raons diferents es farà realitat passats deu anys de l'establiment del nou centre escolar.

La Generalitat de Catalunya està executant un projecte constructiu apte per a acollir dues línies d'ensenyament i compta amb un pressupost de 4,1 milions d'euros. Les obres, està previst, tenen un termini d'execució de 14 mesos.


Edifici de 3.300 metres quadrats

La nova escola s'ubicarà en un solar de 10.000 m2 i l'edifici consta de 3.300 metres quadrats construïts, en dos nivells. La planta baixa encabirà l'espai destinat a educació infantil (amb 6 aules, lavabos, aula de psicomotricitat i magatzem) i d'educació primària (amb 12 aules, biblioteca, magatzem, lavabos i 7 aules auxiliars per a reforç, informàtica, etc), els despatxos i sales destinades a administració, professorat i AMPA, així com els espais de menjador i cuina. Els espais destinats a gimnàs i vestidors es troben ubicats també en la planta baixa.

Ja a l'exterior de l'edifici, s'urbanitzaran porxos destinats tant a educació infantil com a primària, patis i espai de jocs, un espai d'horta i pistes esportives, amb una superfície total de 7.296 m2. La gran zona exterior es dotarà de bancs, papereres, fonts, regs i l'equipament esportiu necessari (porteries de futbol, cistelles de bàsquet, etc), així com l'arbrat que permeti dotar d'ombra els espais destinats al joc dels infants.

El termini d'execució dels treballs és de catorze mesos, amb la qual cosa el nou centre podrà ser una realitat al 2017.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema