Col·legi professional

L´advocacia gironina denúncia la "injustícia" d´Europa amb els refugiats

Manifesta la seva "vergonya" pel tracte degradant i inhumà que pateixen les persones que arriben a territori europeu

30.04.2016 | 08:42

El Col·legi d'Advocats de Girona ha denunciat la "injustícia" de la Unió Europea per vulnerar els drets dels refugiats i tancar fronteres a persones que fugen de la guerra. Els lletrats han manifestat la seva "vergonya" pel tracte degradant i inhumà que pateixen les persones que arriben a territori europeu i són confinades als camps de refugiats i centres de detenció de Grècia i Turquia. "El tracte cruel, inhumà i degradant que pateixen suposa una clara injustícia", ha denunciat el degà del Col·legi d'Advocats de Girona (ICAG), Carles McCragh, durant la festa patronal del Col·legi d'Advocats que s'ha celebrat aquest divendres a l'auditori Josep Irla de l'Edifici de la Generalitat a Girona. Durant aquest acte s'ha imposat la toga a divuits nous advocats.

El president del Consell de l'Advocacia Catalana, Oriol Rusca, també ha desqualificat l'actitud i el tracte dels dirigents europeus envers els refugiats. "El pacte del passat 18 de març és vergonyós", ha dit Rusca, per a qui "l'acord amb Turquia no garanteix els drets de les persones reconeguts a la Carta europea de Drets Fonamentals ni respon als valors de la tolerància, respecte, dignitat i benestar que hauria de defensar la UE".

D'altra banda, el degà de l'ICAG ha demanat que els advocats puguin exercir la defensa dels drets dels ciutadans "en la llengua pròpia", fent referència a les traves que encara troben alguns advocats a l'hora de presentar els escrits en català.

L'acte ha comptat amb la presència del conseller de Justícia, Carles Mundó; el president del Consell de l'Advocacia Catalana, Oriol Rusca; el degà del Col·legi d'Advocats de Girona, Carles McCragh; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Jordi Martinoy; la Secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia, Patrícia Gomà; el president de l'Audiència Provincial de Girona, Fernando Lacaba; el fiscal en cap de la Fiscalia de Girona, Josep Maria Casadevall, i els degans dels Col·legis d'Advocats catalans, entre altres representants institucionals i personalitats del món jurídic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema