Consell Comarcal

Més de 400 joves han participat a la campanya d´alimentació

El Consell Comarcal ha fet balanç de la dinovena campanya

29.04.2016 | 15:15
Un dels grups participants a la campanya
Un dels grups participants a la campanya

La campanya d'alimentació jove 2016 del Consell Comarcal, qie enguany arribava a la dinovena edició, ha comptat amb la participació de més de 400 adolescents de 15 a 16 anys de la comarca. L'objectiu general de la campanya ha estat la millora dels hàbits saludables i del comportament alimentari dels i les joves de la comarca de l´Alt Empordà. En aquest sentit es pot afirmar que s´han assolit els objectius previstos a la campanya.

Enguany, s'han realitzat 9 sessions a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà, i s'ha comptat amb la participació de 444 alumnes de 3r i 4t d´ESO de la comarca de l´Alt Empordà, i 26 professors/es de secundària: tutors/es, i coordinadors/es pedagògics. Això suposa un increment de 121 alumnes més respecta l'any passat.

Durant la 19a Campanya d'alimentació s'han presentat nous serveis que han continuat amb la millora qualitativa que s'està duent a terme des de l'edició anterior. Amb la intenció de modernitzar-se i fer front als nous reptes que van sorgint respecte als joves i l'alimentació.

La Campanya forma part del Projecte de salut juvenil de l´Alt Empordà 2016, i conta amb l'objectiu principal de millorar els hàbits saludables i el comportament alimentari dels adolescents. Objectiu que se'ns dubte s'ha assolit a través de la formació, i que es veu reflectit en la satisfacció d'alumnes i docents.

Tot i així, la campanya d'alimentació vol esdevenir un model lúdic i participatiu, alhora que educatiu. Per això la participació no és restringeix a l'aula, o a la valoració, i a través de d'interlocució es recullen propostes per a decidir com han de ser les futures edicions.
En aquest sentit els docents han demanat que la xerrada de nutrició sigui més pràctica i/o es canvi el format, fer més participatiu el taller de cuina, augmentar els espais de descansa entre activitats, i portar una formació com l'ACAB.

Amb tot, la 20ª campanya d'alimentació pot ser un escenari magnífic per a seguir modernitzant-se, fer-se càrrec d'aquestes demandes. Així com, promoure una vida saludable, i vetllà per adquirir coneixement, hàbits i conductes saludables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema