Palau-saverdera

L´Ajuntament de Palau-saverdera escurça el termini de pagament a proveïdors

Triga uns 33 dies aproximadament a pagar els proveïdors, un cop la factura ja ha estat presentada.

29.04.2016 | 17:51
El ple de Palau-saverdera
El ple de Palau-saverdera

El regidor d´Economia i Hisenda de Palau-saverdera, Guillermo Colomer (Alternativa per Tothom) va fer pública ahir la ràtio del Període Mitjà de Pagament a Proveïdors (PMP) del primer trimestre del 2016, que és d´1,77 dies; la qual cosa significa que l´Ajuntament triga uns 33 dies aproximadament a pagar els proveïdors, un cop la factura ja ha estat presentada.

Colomer, que va fer pública aquesta dada durant una sessió de ple ordinari, es va mostrar satisfet per l´evolució del PMP, que durant l´any passat va ser de 10,65 dies al primer trimestre, 109,56 dies al segon trimestre, 114,91 dies al tercer trimestre i 104,37 dies al quart trimestre. Quan s´aconsegueix un PMP de zero dies, significa que l´Ajuntament paga a 30 dies des de la recepció de la factura.

L´Ajuntament també va acordar, amb l´abstenció dels quatre regidors de CiU, executar diferents accions legals per defensar la titularitat pública de la parcel·la on hi ha l´estació de bombeig del Mas Isach, la parcel·la on hi ha el dolmen del Mas Bofill, les zones verdes, els recs i els carrers de la mateixa urbanització.

Segons va explicar l´alcaldessa, Isabel Maria Cortada (Gent de Palau), tots aquests terrenys, que en el seu dia l´empresa URPASA va cedir al poble, encara no s´havien inscrit en el Registre de la Propietat a nom de l´Ajuntament i ara, en algun cas, com ho és el de l´estació de bombeig, entre altres, hi ha càrregues hipotecàries com a conseqüència d´accions realitzades per Urpasa, que afecten els interessos de l´Ajuntament.

En un altre punt de l´ordre del dia es va ratificar el conveni signat entre l´Ajuntament i l´empresa AMSA, que serveix per posar punt i final al litigi que hi ha al voltant del projecte d´urbanització del carrer Mas Ventós i es va aprovar la memòria valorada del cost de reparació de la platja de la piscina municipal, que puja a 59.235,02 euros (iva inclòs).

Els regidors de CiU van votar en contra de la ratificació del conveni amb AMSA i a favor d´aprovar la memòria valorada del cost de la reparació de la platja de la piscina.

En tractar-se d´una sessió ordinària de ple, hi havia un apartat dedicat a precs i preguntes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema