L'Escala

L´Ajuntament de l´Escala crearà un Espai Jove a can Parals

També està redactant el Pla de Joventut, que recollirà les propostes dels joves per fer noves accions

29.04.2016 | 13:19
Víctor Puga, Rafel López i Xavier Torrent
Víctor Puga, Rafel López i Xavier Torrent

L´Ajuntament de l´Escala ha ampliat l´àrea de Joventut amb la incorporació d´un dinamitzador juvenil i crearà un Espai Jove que serveixi de punt de trobada i per a la realització d´activitats per als joves del municipi, a la zona de can Parals. Paral·lelament, s´està acabant de redactar el Pla Local de Joventut, per al qual es recolliran les propostes dels joves a través d´una assemblea que s´ha convocat per a aquest mateix divendres (20h, Sala Polivalent).

L´Escala té cap a 2.500 joves entre els 12 i els 34 anys. Des de fa uns mesos s´han anat fent reunions amb diferents grups d´edat, amb l´objectiu d´anar recollint els seus principals neguits i preocupacions i anar configurant el Pla Local de Joventut. Ara es vol donar un pas més endavant, amb l´objectiu que a les propostes finals que ha d´incloure el pla de cara al futur s´hi reflecteixin les principals demandes que facin els mateixos joves en una assemblea que s´ha convocat per a aquest divendres, 29 d´abril, en la qual també s´explicaran totes les novetats previstes a l´àrea de Joventut per als propers mesos.

Una d´elles és la presentació de Xavi Torrent com a dinamitzador juvenil, una figura que ha de fer de pont entre els joves i l´administració d´ara endavant. Torrent, diplomat en Gestió i Administració Pública, ha fet també un postgrau en resolució de conflictes públics i mediació comunitària. "És important poder escoltar els joves i encarrilar les respostes a les demandes que hi ha, demanant també la seva implicació per fer-ho possible", remarca Torrent.

Una altra novetat serà l´obertura d´un Espai Jove a l´edifici de can Parals, llogat per l´Ajuntament l´any passat conjuntament amb una gran superfície d´aparcament. Aquest edifici permetrà tenir diferents espais, com per exemple una zona de trobada i joc, una sala d´estudis amb opcions informàtiques o una petita sala d´actes on poder fer reunions o tallers, entre d´altres.

"Es tracta d´un lloc molt interessant, tant per possibilitats com per la seva ubicació, prop de la zona escolar, lúdica i esportiva i del nucli antic, però també a poca distància del Poble Sec o Riells", destaca el regidor de Joventut, Rafel López.

L´objectiu és que l´Espai Jove estigui obert aquesta tardor, un cop fetes les obres necessàries per adaptar l´edifici a les necessitats.

L´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, també considera molt important aconseguir la implicació dels joves en tot el procés i remarca que "hi ha la voluntat plena de posar-hi el màxim esforç a nivell municipal". En aquest sentit, destaca el fet que el pressupost d´aquest any a l´àrea de Joventut és de 65.000 euros, pràcticament el doble que l´any anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema