Cap de Creus

Anellen el primer poll d´àliga cuabarrada de la temporada al Parc de Cap de Creus

Catalunya té una setantena de parelles, tres en aquest Parc natural

29.04.2016 | 09:40
Exemplar d´àliga quabarrada
Exemplar d´àliga quabarrada

L´Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (UB), amb la participació del Grup de Suport de Muntanya del Cos d´Agents Rurals, ha anellat el primer poll d´àliga cuabarrada (Aquila fasciata) de la temporada a Catalunya, al Parc Natural de Cap de Creus. Es tracta d´un mascle de 35 dies d´edat i 1,4 quilos de pes en bones condicions físiques, tot i que presentava alguns indicis a les plomes d´haver patit períodes de menys aliment.

L´àliga cuabarrada és una espècie protegida i amenaçada que té una setantena de parelles criant a Catalunya, de les quals set es troben a les comarques de Girona i tres al Parc Natural de Cap de Creus. És un ocell rapinyaire que s´alimenta sobretot de gavians, conills i perdius. Per això també se´l coneix com a àliga perdiguera. Acostuma a criar en zones de penya-segat de les serralades litorals i prelitorals, i pot tirar endavant entre un i dos polls.

Des de fa uns anys, les societats de caçadors i el Parc Natural de Cap de Creus porten a terme mesures de forma coordinada per fer compatible l´aprofitament cinegètic i la conservació d´aquesta i altres espècies clau en l´ecosistema, com són el conill i la perdiu. Per exemple, es fomenten les seves poblacions amb la gestió de l´hàbitat o facilitant aliment i aigua en el període estival.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema