Assumpció Brossa (CiU) deixarà de ser l´alcaldessa de Castelló d´Empúries en un ple extraordinari aquest dijous després d´anunciar divendres passat que estava disposada a fer "un pas al costat pel bé del poble i del país", renunciant a l´alcaldia i donant la vara al republicà Salvi Güell arran d´un pacte de govern entre CiU i ERC. El fet que CiU es quedés en minoria per la sortida dels dos regidors del PP de l´equip de govern havia dificultat les coses a Brossa, que tenia l´amenaça d´una moció de censura per part de Güell, que va guanyar les eleccions municipals del 2015, amb sis regidors. Dijous passat al vespre van fer la tercera i última reunió entre les dues parts per segellar un pacte que evitava la moció de censura i manté Brossa a l´equip de govern com a vicealcaldessa.

Salvi Güell, per la seva part, valora les negociacions d´aquests dies "que ens ha portat a la conclusió, tant un grup com l´altre, que el millor per al municipi és un pacte d´estabilitat entre els nostres grups que són els majoritaris". Els dos grups tenen dissenyades les grans línies del Pla de Govern amb els principals punts i el cartipàs amb unes àrees transversals.

El nou equip de govern castelloní comptarà amb deu regidors: Sis d´ERC -Salvi Güell, Anna Massot (la segona tinent d'alcalde), Roser Vitalla, Helena Solana, Josep Maria Canet i Esther Piris- i quatre de CiU -Assumpció Brossa, Salvi Canet i Margarita Gelabert. En falta un altre pendent de substituir, Agustí Ribera, que renuncia a l´acta de regidor disconforme amb el pacte. Anna Gusó, la següent a la llista de CiU. es perfila com la nova regidora.

Güell ha dit que Esquerra i CiU comparteixen "el 70-80%" de punts del programa electoral i que volen impulsar el passeig marítim d´Empuriabrava i el patronat de Turisme. També es marca com a prioritats l'ampliació de la participació ciutadana, la revisió de la fiscalitat municipal i la construcció de l'estació d'autobusos d´Empuriabrava, un projecte que ja va impulsar Güell quan era alcalde, entre el 2007 i 2011.