Amb una nota de 98 punts sobre 100, Finca Garbet 2007 s´alça amb una Medalla d´Or Especial i es desmarca de la resta de vins tastats al número especial que la publicació dedica als vins de Catalunya a la seva edició de primavera, presentat al Saló Alimentària de Barcelona. Cap altre vi supera els 96 punts.

Dels més de 330 vins tastats, només 18 han aconseguit 95 punts o més. Entre ells destaca també l´altre vi que Perelada elabora a la seva finca més emblemàtica, el monovarietal de Garnatxa Aires de Garbet 2013. Altres vins del celler, com Finca Malaveïna 2012, 5 Finques 2012 i el Priorat Cruor 2011, han aconseguit també Medalles d´Or a aquesta competició.

Finca Garbet 2007 és un monovarietal 100% Syrah procedent de l´espectacular finca en forma de teatre que Perelada té davant la Costa Brava. Va envellir 18 mesos en bótes bordeleses noves de roure francès Tronçais. Presenta un color púrpura de capa alta i vora violàcia. És un vi amb un gran ventall aromàtic que recorda la finca mediterrània de la qual prové (herbes aromàtiques, fruites madures, balsàmics i minerals). En boca és fresc, voluminós i sobretot molt equilibrat. Els tanins són madurs, envolupants i amb sensació sedosa. Té un llarg postgust i presenta un gran potencial d´envelliment.

Aquests guardons confirmen les excepcionals critiques ve rebent l´anyada 2007 de Finca Garbet, entre les quals també destaquen els 94 punts Parker rebuts per part del crític més influent del món.

La revista internacional de vins Gilbert & Gaillard és una de les revistes especialitzades més importants del món. El grup multimèdia Gilbert & Gaillard compta amb més de 25 anys de trajectòria com a editor de guies i revistes especialitzades en vi. Any rere any, organitza tastos a escala mundial als cinc continents.