El passat divendres, Llançà, junt amb Torroella de Montgrí, vam ser guardonats com a destinació sostenible i responsable per l'aplicació del sistema europeu d'indicadors de gestió sostenible ETIS per la Comissió Europea a Brussel·les.

Amb els premis conjunts es reconeix un assoliment extraordinari entre el total de 100 destinacions que completaren amb èxit el projecte pilot ETIS dos anys de duració (2013-2015). Un total de 12 destinacions europees guanyen premis per gestió turística sostenible i accessible, incloent-hi assoliments ambientals.

Concretament, Llançà va obtenir dues estrelles en la categoria ETIS Social and Cultural Impact, per equilibrar el desenvolupament econòmic i el turisme de costa sostenible.

Segons Guillem Cusí, Alcalde de Llançà i Regidor de Turisme del consistori: "Em sento molt orgullós d'aquest guardó ja que reconeix la feina feta al municipi al llarg dels darrers anys en termes de sostenibilitat turística. Aquest any tenim previst tornar a aplicar els indicadors per avaluar-ne els resultats i comparar-los amb els obtinguts en la darrera edició".

"Voldria felicitar a l'equip de l'Àrea de Turisme @llancaturisme per la coordinació del projecte, a les diferents àrees de l'Ajuntament de Llançà per cooperar en l'obtenció d'informació, als anteriors equips de governs que han endegat el mateix i, al sector privat i les entitats municipals que han format part de l'equip de treball. I, evidentment als residents i visitants de Llançà que gràcies a les seves aportacions a les enquestes realitzades hem tingut dades fantàstiques per complir amb els indicadors"